Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » 16 днів проти насильства триває

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

16 днів проти насильства триває

Автор: yulua від 7-12-2021, 14:39, переглядів: 322

0
В Україні триває Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», проводяться заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

6 грудня Україна відзначає День українських збройних сил.

6 грудня в світі – день вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі. Внаслідок злочинних дій Марка Лепіна у Політехнічній школі 6 грудня 1989 року були застрелені 14 студенок та поранено 13 студенток в ім'я «боротьби з фемінізмом». Він відкривав вогонь винятково по жінках і в передсмертній записці звинуватив феміністок у тому, що вони нібито зруйнували його життя. Цей теракт викликав значний резонанс у канадському суспільстві, спричинив посилення контролю за вогнепальною зброєю у країні і загострив увагу на проблемі насильства проти жінок. Хочеться звернути увагу на слова журналістки, нашої випускниці, Ірини Сампан, яка поділилась своїми враженнями в Інтернеті від проведеної зустрічі з даної теми: «Мала честь модерувати крутий захід, за участі амбасадорки Канади з питань Резолюції ООН "Жінки. Мир. Безпека" Жаклін О’Ніл, начальника штабу оборони ЗС Канади генерала Вейна Ейра, головного сержанта ЗС Канади Головний петті-офіцера 1-го класу Жіля Грегуара, а також керівниці групи індивідуальної підготовки у 12-й ротації ЗС Канади в рамках операції UNIFIER майора Селін Бест.

  Багато говорили про те, що потрібно робити кожному на своєму місці, щоби українська армія стала місцем, де комфортно служити і чоловікам, і жінкам. Про жінок на винищувачах, в миротворчих місіях, в зонах бойових дій. Спікери розповіли найкращі практики інклюзивності, які впроваджує Канада у своє суспільство і свою армію, як бореться з сексуальними домаганнями у ЗС, який шлях жінки пройшли, щоб зараз бути на рівні з чоловіками. Такого фемініста, як генерал Ейр, я ще в житті не бачила.

  Сподіваюсь, українські командири, які були учасниками дискусії, візьмуть для себе щось важливе».

                                                                                                              Практичний психолог

Категорія: ---

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.