Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Участь учнів 5-6 класів у проєкті «Збережемо довкілля»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Участь учнів 5-6 класів у проєкті «Збережемо довкілля»

Автор: yulua від 19-05-2021, 11:07, переглядів: 372

0
За традицією, у третю суботу квітня відзначається Всеукраїнський День довкілля. В цей час триває складна епідеміологічна ситуація, навчання відбувалося дистанційно, тому в цей день ми не змогли прибрати сміття в парках, очистити від сміття береги водойм, висадити дерева…

Учні 5 та 6 класів долучилися до проєкту «Збережемо довкілля», в рамках якого вони познайомилися з екологічною проблемою, адже чисте довкілля – наше здоров’я та отримали цікаве творче завдання – дати «нове життя» використаній пластиковій пляшці, виготовивши з  неї корисну річ. Адже щодня ми бачимо на дорогах, тротуарах, у дворах і парках кинуті пляшки,  пластикові пакети, паперові та пластикові стаканчики та інше сміття. Часом нам здається, що через день-два його приберуть, і на звалищі воно почне розкладатися. Але, по-перше, далеко не скрізь сміття прибирають вчасно, а по-друге, деяке сміття може розкладатися тисячі років, в тому числі й пластикові пляшки.

Учні дізнались, що об’єм виробництва пластикових відходів становить близько 9 млрд тон на рік, і ця цифра збільшується з кожним роком. З них переробляється менше 10%, приблизно стільки ж спалюється, решта потрапляє в навколишнє середовище. Основним «депо» пластикових відходів є Світовий океан – існують цілі сміттєві острови в Атлантичному, Тихому та Індійському океанах. Через кругообіг течій в Тихому океані сформувалась Велика сміттєва пляма, розмір якої перевищує площу України.

Наші учні виявили свою майстерність у виготовленні різних предметів, серед яких є іграшки, вазочки для різних дрібничок, вазони для квітів, скарбнички, пенали та склянки для канцелярських олівців та ручок, годівнички для птахів, кухлики і келихи для води тощо.  Вироби естетично прикрашені, зроблені з вигадкою та старанністю. Їх можна використовувати за призначенням.

Закликаємо всіх не забруднювати довкілля, зберегти нашу Землю для майбутніх поколінь.

Категорія: ---

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.