3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Україна у творчості С. Васильківського

Автор: gerwetis від 24-10-2024, 16:54, переглядів: 17

0

З метою ознайомлення учнів з життям і творчістю С. Васильківського. 22 жовтня 2024 року в 10-В класі в рамках проєкту "Українська культурна спадщина" була проведена тематична година "Україна у творчості С. Васильківського".

Українського живописця, пейзажиста, баталіста. 

У заході взяла участь Є. Горобець, яка підготувала змістовну презентацію про творчий шлях С. І. Васильківського. Загальна кількість робіт митця більше 3500 картин.  На жаль, багато творів загинуло під час Другої світової війни. Картини Васильківського є самобутнім яскравим взірцем глибокого самовираження і високого професіоналізму видатного живописця. В них живе мальовнича Україна.

Єдиному українському художнику було дозволено виставляти свої роботи на виставках в Парижі без попереднього перегляду. Наостанок, класний керівник Н. Подгорна разом з учнями переглянули наступні роботи художника: "Козацький двір", "Весна в Україні", "Полтавщина", "Сільська вулиця", «На околиці».

Категорія: Ліцейне життя

 

Вибір професії – важливий вибір у житті

Автор: melnyk від 24-10-2024, 09:33, переглядів: 20

0

Вибір професії – важливий крок, який визначає майбутнє і впливає на подальше життя. До вибору професії потрібно підходити серйозно та обдумано. Ця задача для більшості підлітків складна, тому що для її рішення необхідно врахувати багато даних, зокрема: інтереси, здібності, шляхи отримання професійної освіти, перспективи працевлаштування по отриманій спеціальності тощо. 

Зробити вірний вибір майбутньої професійної діяльності у 10-Б класі Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату (м. Олександрія) допомагала психологиня Найденко В.В. Учні пройшли тестування «Визначення типу майбутньої професії» за методикою Є .Клімова, яке діагностувало їх прихильність до певного роду діяльності.

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

"Мова українська, мово солов'їна"

Автор: melnyk від 24-10-2024, 09:24, переглядів: 16

0

День писемності - свято, що символізує українську грамотність, що поєднує в собі здобуття нових знань та вмінь правильно висловлювати свої думки, це свято вшанування української мови наших предків... Наша рідна мова - це ідентичність українця. З цієї нагоди у 8-му класі (м. Олександрія) було проведено інтелектуальну гру- вікторину "Мова українська, мово солов'їна". Метою гри було формування того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна. Ліцеїсти брали  активну участь у конкурсах, показали свою кмітливість у розгадуванні українських народних загадок. Завершили виховну годину словами знаменитого українського письменника Олеся Гончара:"Мова - це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її".    

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія