3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Юні інтелектуали змагалися у марафоні «Розумники і розумниці»

Автор: melnyk від 22-10-2024, 09:34, переглядів: 21

0

 Діти у будь-якому віці люблять ігри. А гра, безумовно, допомагає розвивати їхню увагу і пам'ять, пізнавати щось нове, проявляти кмітливість та спостережливість.

Доволі насиченою була програма пізнавально-інтелектуального марафону «Розумники і розумниці», який для учнів 8 класу Центральноукраїнського наукового ліцею – інтернату (м. Олександрія) підготувала шкільний бібліотекар Олена Сторчова. Під час заходу учні відповідали на запитання з різних тем та категорій, за допомогою малюнка розгадували фразеологізми, за описом здогадувалися, про які предмети йдеться. Позитивні емоції, нові знання отримали восьмикласники, коли розгадували ребуси, пташину вікторину, бліц-вікторину «Хто швидше і більше» та брали участь у конкурсі «Елементарно, Ватсон!».

Учні з цікавістю переглянули відео про 12 українських рекордів з Книги Гіннеса, про наймиліших тварин та 30 незвичайних будівель України.

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

Українська мова – пісня світанкова

Автор: melnyk від 22-10-2024, 09:29, переглядів: 16

0

Тематична виставка під назвою «Українська мова – пісня світанкова» оформлена у Центральноукраїнському ліцеї – інтернаті (м. Олександрія) і приурочена вона Дню української писемності та мови, що відзначається 27 жовтня. Кілька розділів виставки: «Мова – перлина світової мудрості»,  «Ну що б, здавалося, слова…», «Душа бринить у слові», «Вивчаємо українську мову», «Не бійся заглядати у словник» цілком розкрили історію народження та розвитку нашої рідної української мови - однієї з найгарніших та наймилозвучніших мов світу.

 На виставці представлені художні твори та поезія українських класиків і не тільки, література про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про рідну мову, посібники з української мови, словники та довідкова література. Юні читачі мають змогу не просто прочитати відомі твори українських авторів, але й глибше пізнати свою рідну мову, яка є тим чарівним інструментом, на звуки якого відгукуються найніжніші струни людської душі, якомога більше вдосконалити свої знання, глибше закріпити правила правопису та граматики.

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія