3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Козацькому роду - нема переводу»

Автор: melnyk від 3-10-2024, 14:39, переглядів: 29

0

1 жовтня ми відзначили День українського козацтва! День Захисника України. Козак – лицар честі і мужній захисник незалежної країни. Учні 10-А класу (м.Олександрія) доторкнулися до історії нашого славного козацтва. Серед учнів класу вихователем Гвоздецькою І.М. була проведена конкурсно - розважальна програма «Козацькому роду - нема переводу».

Це подорож у минуле, присвячена славетним сторінкам української історії, козацькій родині, точніше, - нашій родині, бо всі ми, - нащадки козацької слави, козацьких традицій, козацької мудрості. В наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних – вільних козаків.

Дві команди класу перевірили свої знання з історії козацтва, брали участь у конкурсах на кмітливість та спритність.

Нехай дійде до наших душ шелест козацьких знамен, брязкіт їхньої зброї, стогін української землі від копит завойовників, як межа між життям і смертю, між минулим і майбутнім. 

 Хай же козацькому роду не буде переводу!

 

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

Міжнародний день музики

Автор: Stanislav_novak від 3-10-2024, 13:01, переглядів: 27

0

1 жовтня учні 10-в класу провели інформаційну годину на тему «Міжнародний день музики»
Мета: показати учням всю важливість і цінність музики, нагадати про досягнення великих композиторів, нагадати про вплив музики на психологічний стан людини та її роль у вихованні особистості.
Міжнародний день музики був заснований за ініціативою Міжнародної музичної ради (ІМС) при ЮНЕСКО. Рішення про проведення цього дня було прийнято на 15-й Генеральній асамблеї ІМС у Лозанні в 1973 році. Ліцеїстка А.Курій підготувала презентацію і вікторину. Учні охоче приймали участь і старались відповідати на питання і прослухали твори відомих композиторів Ф.Шопена і Р.Вагнера

Категорія: Ліцейне життя

 

Мобільний етикет

Автор: melnyk від 3-10-2024, 11:23, переглядів: 28

0

Сьогодні мобільний зв'язок - невід'ємна частина нашого життя, а значить у нього є свій етикет, якого потрібно дотримуватися. У 10-Б класі (м.Олександрія) пройшла година спілкування "Мобільний етикет". Притула Аліна та Хамаза Кароліна надали змістовну інформацію винаходу телефону, про правила розумного використання мобільного зв'язку, повторили номери телефонів спеціального виклику, які повинні знати всі. На прикладах рольової гри з'ясували правила спілкування телефоном та розглядали проблемні ситуації, що виникають під час спілкування по телефону в бібліотеці, в транспорті, в театрі та в інших громадських місцях. Учні прийшли висновку про недостатній рівень мобільної етики, і не лише серед молоді,. Знання правил мобільного етикету допомагають зрозуміти, де межа між особистою свободою і спілкування і нормами соціальної поведінки. Дотримання правил мобільного етикету - це ознака вихованості та високої культури спілкування.        

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

Щоб не повторилися подібні злочини в майбутньому

Автор: melnyk від 3-10-2024, 10:37, переглядів: 24

0
30 вересня учні 9-го класу наукового ліцею-інтернату (м.Олександрія) брали участь у заході присвяченому трагічним подіям у Бабиному Яру, що відбувся в центральній бібліотеці м.Олександрії. Під час зустрічі учні дізналися про жахливі сторінки історії Голокосту та масових розстрілів у Києві під час Другої світової війни.

Ліцеїстам були представлені документальні матеріали та архівні фотографії, що ілюстрували масштаби трагедії. Особливий акцент було зроблено на важливості пам’яті про ці події для збереження історичної правди і запобігання повторення подібних злочинів у майбутньому.

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія