3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Фотовиставка «Нащадки героїв»

Автор: feanen від 29-05-2024, 16:53, переглядів: 44

0

Учні 10-А та 10-Б класу відвідали фотовиставку «Нащадки героїв».

Ініціаторкою фотовиставки виступила Мар’яна Кощавська (дружина військового Кощавського Сергія –  Героя, який загинув, захищаючи нашу незалежність).

Пані Мар’яна розповіла учням трагічну історію кожної світлини…

Категорія: Ліцейне життя

 

Вікторина "Правила дорожні має знати кожний"

Автор: melnyk від 29-05-2024, 13:39, переглядів: 45

0

Ми щодня перебуваємо в ролі учасника дорожнього руху. Переходимо дорогу - ми пішоходи, користуємося транспортом - пасажири, а якщо маємо власний транспорт, то час від часу стаємо водіями. Для виконання цих ролей ми повинні знати Правила дорожнього руху та засоби його регулювання.

    Порушуючи Правила дорожнього руху, ми наражаємо себе на смертельну небезпеку. Тож, щоб не сталося лиха, ми повинні знати елементарні Правила дорожнього руху: основні засоби його регулювання, вміти правильно переходити через дорогу, розрізняти типи дорожніх знаків.

28.05.24 року учні 9-го класу Центральноукраїнського наукового ліцею - інтернату м. Олександрія перевірили свої знання Правил дорожнього руху у вікторині «Правила дорожні має знати кожний» та практично закріпили набуті навички на вулицях Олександрії. 

 

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

«Наш друг – дорожній рух»

Автор: melnyk від 29-05-2024, 12:29, переглядів: 54

0

28 травня для учнів 8-го класу (м.Олександрія) була проведена година спілкування на тему: «Наш друг – дорожній рух». Ліцеїсти переглянули відеофрагмент, що наочно продемонстрував основні Правила дорожнього руху, важливість дотримання цих правил для безпеки на дорозі. Особливо увагу було приділено таким аспектам, як правила переходу вулиці, значення дорожніх знаків та сигнальних світлофорів, а також необхідність носіння світловідбиваючих елементів у темний час доби. Кожен учень мав можливість висловити свою думку та поділитися особистим досвідом.

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

"Пам`ятаємо подвиг загиблих та шануємо тих, хто відстоює наше життя за вільну Україну".

Автор: melnyk від 29-05-2024, 10:52, переглядів: 46

0

"Свою Україну любіть,

Любіть її.. Во время люте, 

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть".

Т. Шевченко  

Україна - це земля, де ми народилися, де живуть наші батьки, де жили наші предки. Це наша з вами мати - Батьківщина. У кожного одна Вітчизна, саме сьогодні, в цей час, ми, як ніколи, маємо проявляти свою любов і відданість до рідної землі. Саме сьогодні, коли керівництво "дружнього  народу" - агресор веде неоголошену війну проти українського народу, вбиваючи та знищуючи нашу державу, ми повинні бути єдиними та згуртованими. На цілісність нашої держави посягнули вороги і багато наших земляків мобілізовані до лав українського війська. Вони з честю виборюють право на державність України, не шкодуючи свого життя дають рішучий відпір ненаситному ворогу. Багато хто вже відійшов у потойбіччя, віддавши своє життя на вівтар Перемоги над рашистами.  А ті хто сьогодні відстоює наше з вами право жити в мирі і спокої, щоденно ведучи бої за звільнення території нашої країни, - мають бути в пошані. Саме з цього приводу і була проведена в 9-му класі м. Олександрія виховна година на тему "Пам`ятаємо подвиг загиблих та шануємо тих, хто відстоює наше життя за вільну Україну".        

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

Правила дорожнього руху знай - життя та здоров`я зберігай!

Автор: melnyk від 29-05-2024, 09:32, переглядів: 51

0

Днями учнІ 11-А класу Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату м. Олександрія провели виховну годину "Чи знаєш ти Правила дорожнього руху?"

Ліцеїсти говорили про те, що необхідно знати та завжди дотримуватися Правил дорожнього руху. Наводили приклади  з життя, коли небезпечні ситуації можуть виникнути із-за недбалого ставлення людини до власної безпеки. Зокрема, Рудченко Дарина підготувала питання на перевірку знань Правил дорожнього руху. Дуже сподобалася одинадцятикласникам вправа "Асоціації". Разом згадали алгоритм поведінки в разі виникнення непередбачуваної ситуації під час дорожнього руху.

Насамкінець усі дійшли висновку, що в реальному житті виживе не найсильніший, а той, хто знає, як не не потрапити в біду, і вижити, та, врятувавшись, допомогти іншим!    

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія