3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Про цікаві та незвичайні правила дорожнього руху

Автор: feanen від 13-05-2024, 10:07, переглядів: 68

0

11 травня під час Тижня знань безпеки життєдіяльності «Правила для пішоходів шануватимуть люди – скрізь тоді порядок буде!» учні 7-го класу провели  урок безпеки «Про цікаві та незвичайні правила дорожнього руху»
Під час заходу семикласники згадали правила і обов’язки пішоходів, розповідали про дорожні знаки ,які можна зустріти на шляху з ліцею додому,  про правила поведінки у громадському транспорті, обговорювали небезпечні ситуації на дорогах. Також діти ознайомилися з незвичними та цікавими правилами дорожнього руху, які діють в інших країнах.
Наостанок учні підсумували,що життя людини - найвища цінність, а безпека на дорозі – це і є, насамперед, безпека життя. Потрібно завжди дотримуватись пішохідної дисципліни.

Категорія: Ліцейне життя

 

Урок відпрацювання практичних навичок з Захисту України

Автор: feanen від 13-05-2024, 10:06, переглядів: 47

0

10 травня вчителями Захисту України Бурʼяноватим О.М. та Черній В. П. був організований урок відпрацювання практичних навичок для учнів 11-Б-В класів. Відбувся він на базі автошколи Знамʼянського МСТК (товариство сприяння обороні України). Під керівництвом досвідчених інструкторів старшокласники мали можливість оглянути клас цивільної оборони та перевірити свою вправність у розбиранні-збиранні автомату Калашникова, стрільбі, метанні ножів. Але найбільше емоцій викликала підвісна туристична смуга перешкод, яку доводилося долати у спеціальному знарядді та зі страховкою.

Змінив: feanen причина: Зміна заголовку

Категорія: Ліцейне життя

 

Літературний всесвіт Панаса Мирного

Автор: melnyk від 13-05-2024, 10:01, переглядів: 63

0

Панас Мирний був цікавою та неординарною постаттю в історії української літератури. Недаремно його ставлять у ряд із корифеями української прози. Прозаїк-новатор у своїх творах порушував суспільно важливі питання. А його роман «Хіба ревуть воли, як ясла повні?» вважають цінним мистецьким твором, тісно пов’язаним із життям народу.

Напередодні ювілейної дати – 175-річчя з дня народження письменника, яке відзначається 13 травня, в шкільній бібліотеці ліцею (м.Олександрія) оформлена виставка-персоналія «Літературний всесвіт Панаса Мирного». Ліцеїсти можуть детальніше ознайомити з життєвим і творчим шляхом українського класика, а також  прочитати його твори, які й через століття є актуальними і досі хвилюють душі багатьох читачів. Творча спадщина письменника представлена романом «Хіба ревуть воли, як ясла повні?», повістями «Голодна воля», «Лихі люди», «Лихо давнє й сьогочасне» та рядом його оповідань.

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія