Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційно-тематична година, присвячена 100-річчю від дня народження українського живописця Михайла Божія та 105-річниці від дня народження талановитої скульпторки Раїси Андрєєвої, нашої землячки

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційно-тематична година, присвячена 100-річчю від дня народження українського живописця Михайла Божія та 105-річниці від дня народження талановитої скульпторки Раїси Андрєєвої, нашої землячки

Автор: dend від 9-10-2021, 08:12, переглядів: 235

0

1 жовтня в 11-В класі була проведена інформаційно-тематична година, присвячена 100-річчю від дня народження українського живописця Михайла Божія та 105-річниці від дня народження талановитої скульпторки Раїси Андрєєвої, нашої землячки.

Мета: ознайомитись з життям та творчістю видатних митців.

Михайло Михайлович Божій (1911-1999)

відомий як портретист, який висвітлював  у своїх творах внутрішній світ людини, її духовну суть. Герої митця – не безликі. Вони наділені живими, конкретними індивідуальними рисами. М. Божій як художник за складом своєї творчості належить до української національної художньої школи, хоча вивчав і наслідував все краще й близьке йому у світовому мистецтві.

Полотно “Думи мої, думи…” передало уявлення автора про Тараса Шевченка, зігріте величезною любов`ю до поета. Переглянувши картини «Таню, не моргай», «Медсестра», «Портрет Мацієвської», «Жіночий портрет» учні дійшли до висновку, що всі вони відносяться до напрямку соцреалізму.

Наша землячка Раїса Андріївна Андреєва (1916-1993) народилася в селі Червоновершка (Компаніївського , а тепер Кропивницького району Кіровоградської області).

Закінчила Московський художній технікум та факультет монументально-декоративної скульптури Московського інституту прикладного та декоративного мистецтва.

Відома реставраційними роботами музею Полтавської битви у Полтаві, паркової скульптури у заповіднику «Софіївка» в Умані. Раїса Андрєєва є автором пам'ятників Олександру Суворову в Очакові та Ізмаїлі. Взяла участь у створенні меморіального комплексу «Савур-могила» на Донеччині.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.