Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційно-тематична година "100 геніїв сучасності. Іван Марчук"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційно-тематична година "100 геніїв сучасності. Іван Марчук"

Автор: dend від 20-05-2022, 10:04, переглядів: 292

0

19.05.2022 в 11-в класі була проведена інформаційно-тематична година, присвячена 86-річчю від дня народження українського художника Івана Марчука «100 геніїв сучасності. Іван Марчук». Мета: пізнання українського мистецтва шляхом залучення учнів до вивчення творчості видатних митців України.

Народився майбутній художник на Галичині. Потяг до малювання відчув ще у дитинстві: «Три рідні сестри прикрашали хату квітами.. мені.. здається, що Україна – то улюблений мольберт Всевишнього». Свій талант художник розвинув  у підлітковому віці: саме тоді він зрозумів, що хоче стати художником. Переломний момент у світогляді настав під час навчання в інституті: він починає мислити ширше за соціалістичні канони, що на той час було «ідеологічно шкідливим». Іван Степанович працює у власній унікальній техніці під назвою пльонтанізм. З кінця 80-х років минулого століття Марчук проживав в Австралії, Канаді та США, де здобув міжнародне визнання. У 2011 році повертається до України. У доробку митця 4 тисячі робіт, велика кількість з яких знаходиться у приватних колекціях. У 2007 році І. Марчук увійшов до рейтингу «100 геніїв сучасності». «Дайте мені тисячу років – і я розмалюю небо», - говорить митець. Учні переглянули найвідоміші картини І. Марчука, які систематизуються в цикли: «Голос моєї душі», «Натюрморт», «Пейзаж», «Портрет», «Погляд у Безмежність».

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.