Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична година на тему «Чорнобиль сьогодні»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична година на тему «Чорнобиль сьогодні»

Автор: dend від 27-04-2022, 16:09, переглядів: 276

0

26 квітня в 11-В класі була проведена тематична година на тему «Чорнобиль сьогодні», в якій взяти участь Левенко А., Шепель Н.

Вихователь Подгорна Н. А нагадала, що 26  квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства  техногенної катастрофи - аварії на Чонобильській АС, наслідки якої залишаються предметом обговорення світової наукової спільноти. За визначенням UNSCTAR і ВООЗ Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня.

Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних і політичних наслідків. За екологічними наслідками аварія переросла у планетарну катастрофу: радіактивним цезієм було забруднено ¾ території Європи.

За 36 років від трагедії  було досягнуто значних успіхів у реалізації міжнародних проектів із зняття ЧАЕС з експлуатації та перетворення об’єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему. Це, перш за все, введення в експлуатацію нового безпечного конфайнменту над об’єктом "Укриття" та сховища відпрацьованого ядерного палива Чорнобильської АЕС

Через 36 років Чорнобиль пережив другу катастрофу - окупацію російськими загарбниками. 24 лютого 2022 року російські війська окупували зону відчуження та ЧАЕС. Окупанти вивезли унікальну радіологічну лабораторію, полонили захисників ЧАЕС та примушували персонал до роботи в умовах надмірного опромінення. Електростанція 5 діб не отримувала зовнішнє живлення, яке необхідне для безпечного зберігання відпрацьованого ядерного палива.

Крім того, окупанти взяли в полон українських військових і фактично тримали в заручниках цивільний персонал станції. Наприкінці березня вони покинули зону Чорнобильської АЕС.

Рівень радіації в районі станції підвищений: ворожа техніка розгорнула верхній шар ґрунту, російські солдати рили окопи і сиділи  радіаційному  забрудненому "рудому лісі" біля станції, отримали небезпечні дози радіації. Директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, який відвідав Чорнобильську станцію 26 квітня 2022 року заявив, що російська окупація Чорнобильської АЕС «була дуже небезпечною».

У цей день Україна вшановує ліквідаторів за їх жертовність. сміливість і відвагу.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.