3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

10-В клас у музеї М.Л.Кропивницького

Автор: mirosha від 29-09-2020, 12:40, переглядів: 496

0 24 вересня 10-В клас  відвідав меморіальний музей М Л. Кропивницького, який був відкритий у Кіровограді 2 жовтня 1982 року.

Музей розташований у будинку, де протягом 20 років мешкав видатний український драматург і театральний діяч. Тут він написав "Глитай, або ж Павук", "Доки сонце зійде, роса очі виїсть...", "Дві сім'ї" та ін. Тут же на початку 80-х років XIX ст. сформував уславлену українську трупу.

Ексурсовод розказала нам про експозицію, яка складається з декількох розділів, що розповідають про сім'ю драматурга й актора, про його дитинство і навчання в гімназії та університеті, про його довгий і важкий шлях у мистецтві як засновника першого професійного українського театру.  

Ми дізнались, що ще будучи малим Марко любив українську пісню та  музику. Його бабуся та дядьки чудово співали та грали на музичних інструментах. Саме з цього почалась його любов до виступів на сцені, до написання творів та пісень. Вистави ці відбувалися за участі його дядьків Дубровинських у бабусі Уляни. Через деякий час М. Кропивницький зрозумів, що театру потрібен репертуар. Марко ночами писав свій перший твір "Микита Старостенко, або Незчуєшся, як лихо спобіжить», який закінчив у Бобринці 1863 року.

Після оглядової екскурсії ми зустрілися з кандидатом історичних наук Митрофаненко Юрієм Станіславовичем, який розповів про культурне життя міста Єлисаветграда 20-х років минулого століття, зокрема, про відвідини міста капелою під орудою К.Стеценка.

Організатори настільки вміло передали атмосферу того часу, що  піднесений настрій довго не покидав нас. З незабутніми враженнями ми повернулися до ліцею.

 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.