Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Виховна година-презентація «Соборність України – завдання на всі часи»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Виховна година-презентація «Соборність України – завдання на всі часи»

Автор: dend від 28-01-2019, 14:15, переглядів: 821

0

22 січня в 11-Г класі була проведена виховна година-презентація, тема якого «Соборність України – завдання на всі часи». Розмова йшла про основні етапи розвитку української соборності, державотворчі пошуки українського народу та про принцип суверенітету як визначальної основи державотворення. Вся інформація супроводжувалася відео- та фото- презентаціями.

Під час заходу були розглянуті наступні питання: ідеї соборності України в княжу добу; державотворчі пошуки XVII ст.; злуки ЗУНР та УНР; завершення формування території України; проблеми кордонів сучасної України.

Ідея єдності й соборності батьківських земель, так само, як і ідеї незалежності й державного суверенітету сильної централізованої влади, є головним змістом державницької ідеології будь-якого народу. Ідея соборності України як держави бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії. Слово «суверенітет» походить від слова «суверен» - той, що має всю повноту влади, отже, є незалежним від будь-яких сил і обставин.

Отже, сьогодні, пройшовши складний шлях визвольних змагань, українці мають робити практичні висновки. В історії нашого народу були значні досягнення, а наявний потенціал дозволяє сподіватися на гідне місце у світі. Соборність суспільства й держави повинні не лише усвідомлюватися як визначальні цінності, а й служити їх розвитку. Відзначаючи День Соборності України, ми повинні врахувати уроки минулого, які переконливо засвідчують необхідність єдності, відмови від внутрішніх конфліктів задля забезпечення територіальної, економічної, політичної та духовної цілісності України.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.