3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година у 11-В класі

Автор: Французан від 10-10-2017, 14:01, переглядів: 874

0

В 11-В класі проведено інформаційно-тематична година «Бабин Яр – трагедія України та всього людства».  Бабин Яр увійшов до світової історії через трагедію, що сталась восени страшного 1941 року.

Протягом двох років німецька окупаційна влада та її каральні органи перетворили Бабин Яр на місце постійних убивств. За цей період окупанти забрали життя близько 100 тисяч людей. Вбивали двічі на тиждень. Останні розстріли сталися 4 листопада 1943 року, за два дні до звільнення Києва від німецької влади військами 1-го Українського фронту Червоної Армії. Жертвами нацистів, крім євреїв, були військовополонені, хворі психіатричної лікарні, цивільні мешканці Києва. Нацисти розстріляли близько 620 членів ОУН, серед них була і відома письменниця Олена Теліга.

Учні переглянули відеофрагменти та фотографії. Ці страшні цифри та факти не вміщаються в людській свідомості. Це не можна ні осмислити, ні зрозуміти. Такій жорстокості немає пояснення.

Ми повинні усвідомлювати уроки історії, щоб побудувати нове демократичне суспільство, засноване на принципах толерантності та взаємоповаги між народами.

Приймак Лілія

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.