3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Відвідування музею О.Осмьоркіна

Автор: Oleksandra від 17-09-2019, 15:51, переглядів: 490

0

Учні 10-Г класу відвідали художньо-меморіальний музей, присвячений життю і творчості російського і українського живописця Олександра Олександровича Осмьоркіна. Найперше, на що учні звернули увагу, – це на приміщення самого музею, який розташований у будинку, де провів свої дитячі і юнацькі роки видатний художник першої половини ХХ сторіччя О. Осмьоркін. Працівники музею розповіли, що цей будинок був спроектований рідним дядьком О. О. Осмьоркіна – видатним архітектором Яковом Паученком.

Учнів 10-Г класу вразили картини художника, а також підхід до їх виконання. Він належить до тих відомих майстрів живопису, чиє життя в мистецтві було наповнене невтомним творчим пошуком своєї художньої індивідуальності. Митець зробив значний вплив на розвиток сучасного образотворчого мистецтва, виховав чимало учнів.

Сучасник Осмьоркіна – Олександр Дейнека написав про нього так: «Розсіяний м'який лірик, любитель поезії, людина абсолютного малювального слуху, артист без будь-якого «діляцтва», щиросердно закоханий у мистецтво, для якого воно було чимось набагато більшим, ніж будь-які практичні думки чи питання марнославства. Він пройшов через нас Дон Кіхотом у мистецтві».

Від відвідування залишилися лише приємні враження, учні висловили думку, що в музеї можна знайти свою, важливу тільки для нас історію, людину з минувшини чи сучасності, яка надихає.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.