Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційна година «Цей день в історії» в 11-Б класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година «Цей день в історії» в 11-Б класі

Автор: dend від 18-03-2019, 18:51, переглядів: 866

0

14 березня в 11-Б класі було проведено інформаційну годину «14 березня. Цей день в історії», з метою підвищення пізнавальної активності учнів, патріотичного виховання та розширення кругозору. Старшокласники дізналися, що цей день є насиченим на пам’ятні дати, свята та дні народження.

Сьогодні в Україні відзначається День добровольця. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

За церковним календарем 14 березня - День преподобної мучениці Євдокії. Згідно з народною традицією — це перший день весни. За цим святом прогнозували погоду на весну й літо. Як вірили давні українці, в цей день, повертаються з вирію ластівки. Від «Явдохи» городники починають сіяти капусту. Садівники зрізують сухе верховіття фруктових дерев, щоб дерева краще родили і щоб на них «нечисть не заводилась»

Також сьогодні - Міжнародний день дій проти гребель (або День дій на захист рік, води й життя). Цей день було запропоновано відзначати з метою об’єднання зусиль людей всього світу в боротьбі проти гребель, а також здійснення просвітництва щодо впливу гребель на річкові екосистеми.

Крім того цього дня святкують День числа пі. В прийнятому в США форматі 14 березня записується як 3.14, що є трьома першими розрядами числа π. Зазвичай свято розпочинається о 1:59 ночі, що разом з датою складає перші шість знаків числа π (3.14159).

Учні переглянули відео «Музика Числа Пі», де довершено поєдналися математика й мистецтво.

На додаток, цей день є також і днем народження Альберта Ейнштейна (фізика, Лауреата Нобелівської премії 1921 року), що надає йому особливої значущості в очах науковців.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.