3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Зустріч Старого Нового року

Автор: anna_garifylina від 16-01-2018, 00:16, переглядів: 864

0

12 січня в КОНВК м.Олександрії відбулося свято зустрічі Старого Нового року, що відзначається за українською традицією протягом багатьох віків.

Учні  7- го та 8-го класу  під керівництвом вихователя Г.М.Аленькової підготували тематичну сцену зустрічі Строго Нового року.

Зима з перших днів радує нас святами та гуляннями. Та найяскравішим періодом є святки – з 7 по  19 січня, з Різдва до Водохрещі.  А кульмінацією стає свято Старого Нового року ( 1 січня – за старим стилем, 14 січня – за новим).  Це свято – як земне так і сповнене дива, де  все спрямовано на те, щоб вблагати і прихилити Щедрого Бога дати добрий урожай, гарний приплід, достаток у хаті. Адже кажуть, що в ніч відкриті небеса – і можна  про все просити.

Котик, собачка,  кізонька, Василь і Меланка – все дійство відбувалося за народним обрядом проведення подібного свята. Віршована поетична форма ведення свята з елементами танців та сцен ввела присутніх у залі в чари зустрічі Старого Нового року… Гімназисти дізналися про історію виникнення свята, про Меланку та Василя, які з давніх-давен стали прикладом добра та гарного господарювання, благодаті і духовності…

А по завершенні святкової  лінійки колядники  «засіяли»  житом-пшеницею гімназистів, привітали вчителів та працівників навчального закладу.

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.