Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » 10-Б клас відвідав військову частину А-0759

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

10-Б клас відвідав військову частину А-0759

Автор: Французан від 25-02-2012, 13:14, переглядів: 2 966

0
10-Б клас відвідав військову частину А-0759    

22 лютого, напередодні Дня захисника Вітчизни 10-Б клас відвідав військову частину А-0759 - окремий учбовий загін спеціальної підготовки Міністерства оборони України, сформований у 1962 році. Спочатку нас ознайомили з майже п’ятдесятирічною історією закладу. Ми дізнались, що у 1965 році частина приймала участь в дослідницьких учбових заходах Ленінградського воєнного округу. Дії офіцерів, прапорщиків та усього особистого складу були високо оцінені керівництвом. За успіхи, отримані у бойовій та політичній підготовці, частина була нагороджена Грамотою Воєнної Ради Київського воєнного округу.

Початком нашої екскурсії був візит до кімнати пам’яті, присвяченої воїнам, загиблим під час війни в Афганістані. З розповіді ми дізнались, що у 1984 році на базі частини був сформований окремий загін спеціального призначення, направлений у розпорядження командуючого воєнного округа в республіці Афганістан. Інтернаціональний обов’язок виконувало близько тисячі військовослужбовців – вихованців Кіровоградського батальйону. У кімнаті наведені списки та фотографії загиблих юнаків, які не повернулися додому. Усі вони нагороджені орденами та медалями посмертно.

Надзвичайно цікавим був візит до навчального класу військово-десантної підготовки, де нам розповіли, як саме відбувається навчання та підготовка десантників. Ми дізналися більше про будову та принцип дії справжнього парашута, а також про особливості спорядження десантників. Ми завітали до спортзалу, де солдати систематично розвивають своїх фізичні здібності. У військовій казармі ми мали змогу побачити, як солдати навчаються, відпочивають та проводять вільний час.

Також нам продемонстрували особливості будови деяких одиниць зброї, зокрема АК-47, АКМ, ПКМ та АКМС. Дуже вдячні господарям за можливість потримати в руках справжню зброю та сфотографуватися з нею.

Екскурсія була надзвичайно цікавою та корисною для кожного з нас, а особливо для тих, хто планує стати в майбутньому військовим.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.