Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційно- тематична година «Видатні особистості –земляки. О. Осмьоркін»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційно- тематична година «Видатні особистості –земляки. О. Осмьоркін»

Автор: dend від 12-12-2018, 14:45, переглядів: 683

0

« ... Він пройшов через нас Дон Кіхотом у мистецтві»
Олександр Дейнека

Потєхін А. допоміг учням здійснити заочну екскурсію до художньо-меморіального  музею ім. О. Осмьоркіна, у минулому будинку Якова Паученка,  у якому провів свої дитячі та юнацькі роки видатний художник і педагог першої половини ХХ ст. та ознайомитись з його творчою спадщиною.

Митця можна віднести до тих художників, які зробили значний вклад у розвиток художнього мистецтва, залишивши велику творчу спадщину – понад 700 робіт станкових картин, багато графіки, театрально-декоративні роботи. Його твори експонуються у найкращих музеях світу, таких як Третьяковська галерея, Російський музей у Санкт-Петербурзі та інші. О. Осмьоркін народився в нашому місті у 1892 році , навчався малювати у Ф. Козачинського, талановитого художника і педагога  Єлисаветградського земського реального  училища, виховав цілу плеяду талановитої митців: народний художник СРСР О.О.Моісеєнко, заслужені художники Росії А.Ю.Нікіч, Г.О.Савінов та М.П.Кончаловський, заслужений художник Вірменії Є.А.Асламазян та багато інших

Потєхін Антон

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.