3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Урок-конференція у 10-В класі

Автор: Французан від 3-09-2018, 16:31, переглядів: 818

0

В 10-В класі відбулось перше знайомство з гімназією. Перший урок був присвячений історії, культурі та мистецтву Кіровоградщини. Учні, з любов’ю до свого рідного краю, ознайомились з найвіддаленішими куточками області, відкривши для себе туристичну, мистецьку, насичену історією Кіровоградщину.

Урок-конференцію розпочала Валерія Гречук своєю розповіддю про таємниці Чорного озера, яке є найпівденнішим  сфагнувим болотом, та Богданівку, яка у своїй пам’яті береже образи скіфів-кочівників, Богдана Хмельницького та Іслама-Гірея.

Ірина Ганусовська поділилась історією створення наймолодшого селища Голованівського району – Побузького, де діє феронікелевий комбінат. Селище пишається своїм комбінатом, яке утримує все містечко.

А про історію м. Помічна розповіла Ксенія Шкіндер. Як виявилося, селище надавало допомогу Єлисаветградському гарнізону, за що й була прозвана «Помічною». Її земляки, учні класу Шостак Андрій та Рибачок Дмитро доповнили розповідь про трудову славу залізничників та героїв-уродженців м. Помічна, де також жив і навчався Березняк Євген Степанович, прообраз розвідника Другої світової війни майора Віхора.

Зубенко Анастасія, з села Олександрівка, розповіла про історію старого Ворунового, яке веде свій родовід з 50-их років XVIII ст.. Серед пам’яток меморіальної скульптури у селі є Обеліск слави героям-захисникам.

Поліщук Настя та Мороз Влада повідали про польського історика Грабовського з селища Олександрівки Олександрівського р-ну. Учні також дізнались про село Бірки, де був штаб гетьмана Хмельницького. У селі діє Свято-Успенська церква та Краєзнавчий музей, де діє кімната левка Мацієвича.

Худіна Єлизавета з села Ганнівки Новоархангельського р-ну зі слів своєї прабабусі, переповіла про історію назви. З цікавістю учні слухали про битву на Синіх Водах, старовинні монети та посуд.

У стінах обласного комплексу учні ознайомились один з одним та почули представників Малої Академії Наук.  Зацікавившись перспективою наукового пошуку, представники 10-В виявили бажання навчатися у провідних спеціалістів обласної МАН. В насичений подіями день провели перше заняття з психологом, дізнавшись про захоплення своїх однокласників.

Учні 10-В класу залишилися в захваті від подій першого дня й зі сподіваннями на краще розпочали навчальний рік.

Потєхін Антон, 10-В кл.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.