3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година у 11-В класі

Автор: Французан від 29-01-2018, 17:00, переглядів: 1 513

0

У 11-В класі проведено інформаційну годину, присвячена 80-тій річниці від дня народження українського поета-шістдесятника Василя Стуса. Учні переглянули документальний біографічний фільм «Дорога болю».

Поезія Василя Стуса стала помітним явищем не тільки української та світової літератури, а й усього нашого суспільного життя. Непересічний талант поета, його трагічна доля, відчайдушна боротьба в тоталітарній державі «розвиненого соціалізму» за національну незалежність українського народу, розвиток його самобутньої культури, відродження духовності, історичної пам’яті, сміливі виступи проти облудної комуністичної ідеології викликали в людей, особливо в молоді, великий інтерес до його особи. Заборона друкувати вірші в СРСР і водночас вихід книжок поета на Заході ще більше посилили цей інтерес.

Люди такого складу характеру, такої волі та сили духу потрібні як ідеал, як приклад нашій державі, бо молодь розуміє, чого від неї очікують у сучасному становленні України як держави.

Справді, його життя й боротьба, думки, почуття й помисли, кожен образ і кожен вірш не те що пов’язаний з Україною, її долею, минулим, сучасним і майбутнім, а сповнений нею.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.