3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Безмежний світ Григорія Сковороди

Автор: Oleksandra від 11-12-2017, 12:52, переглядів: 902

0

3 грудня виповнилося 295 років із дня народження Григорія Сковороди. Учні 10-Г класу дослідили життєвий і творчий шлях великого філософа, педагога, музиканта, поета і письменника, діяльність якого припадає на другу половину XVIII століття.

Його ідеї про самопізнання, споріднену працю, моральне виховання співзвучні епосі Просвітництва. Усе це характеризує Григорія Сковороду, як мислителя доби бароко, яка припадає в Україні на ХVІІ-ХVІІІ століття.

Український філософ і поет Григорій Сковорода - приклад цілосності серця, розуму і вчинку. Його творча спадщина актуальна в усі часи, оскільки закликає до добра, гуманізму і співчуття знедоленим; вчить, як людина може морально і духовно вдосконалитись.

На сьогодні вчення Григорія Савича Сковороди дуже актуальне, адже він вивів закони «правильного» життя людини. Учні ознайомили присутніх із вченням філософа, процитували його записи, афоризми й зробили висновок, що Григорій Сковорода – непересічна, багатогранна й безмежна особистість, яка дійсно знала, у чому полягає щастя в житті людини.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.