Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Всесвітній день психічного здоров’я

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Всесвітній день психічного здоров’я

Автор: Французан від 10-10-2014, 12:27, переглядів: 1 685

0 Всесвітній день психічного здоров’я

Всесвітній день психічного здоров’я відзначається 10 жовтня з 1992 року, за ініціативою Всесвітньої федерації психічного здоров’я. Видаються тематичні журнали міжнародних психіатричних організацій, розсилаються звернення в урядові структури і органи охорони здоров’я, які закликають взяти участь у міжнародному русі за скорочення поширення психічних розладів. Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що в наші дні на планеті проживають більше 450 мільйонів людей, які страждають психічними захворюваннями. А в західних країнах кожна сьома людина є або параноїком/шизофреніком, або схильна до депресій та алкоголізму.

Метою Всесвітнього дня психічного здоров’я є скорочення поширення депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії, розумової відсталості. Зростанню захворювань сприяють інформаційні перевантаження, політичні й економічні катаклізми в країні, а провісниками захворювань є стреси.

Сучасне життя, саме по собі, призводить до стресів: зміни в політичному та економічному житті , негаразди на роботі, та й просто поїздка в громадському транспорті тощо. Стреси стали складовою частиною життя сучасної людини. Люди борються з ними, не замислюючись про те, що потрібно не боротися, а не допускати їх .

Провідні психологи розробили ряд рекомендацій, які легко можна застосувати, щоб значно знизити рівень стресу.

- Займайтеся спортом регулярно. Пробіжки, тренажерний зал, спортивні ігри - все це не тільки змусить вас переключитися з негативу на позитивну хвилю, але і сприяє виділенню «гормону радості» ендорфіну.

- Повністю розслабляйтеся по 15 хвилин на день.Це може бути йога, медитація або просто глибоке дихання. Викиньте всі важкі думки, послухайте спокійну музику.

- Смійтеся і посміхайтеся. Посмішка – це один з найкращих ліків проти стресу.

- Частіше спілкуйтеся з рідними та друзями. Вчені свідчать, що підтримка друзів і рідних дуже допомагає в складних ситуаціях у житті.

- Не соромтеся попросити допомоги. Люди можуть вам допомогти і словом, і ділом.

- Допомагайте іншим. Мова йде про просту допомогу - порадьте, підтримайте людину в складній ситуації, і вам також стане легше.

Звичайно, ситуації в житті бувають дуже різні, складні, але вам необхідно завжди дивитися в майбутнє з оптимізмом. І ви зможете подолати стресові ситуації. Обов’язково!

Бережіть своє психічне здоров’я!

Практичний психолог Якимчук Г.В.


Категорія: Ліцейне життя / Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.