Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Бесіда «Яку воду ми п’ємо» у 11-Г класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Бесіда «Яку воду ми п’ємо» у 11-Г класі

Автор: borovikoff від 21-11-2013, 19:00, переглядів: 3 049

0
Бесіда «Яку воду ми п’ємо» у 11-Г класі В рамках тижня природничо-математичних наук учні 11-Г класу разом з вчителем біології Литвин М. Ю. та вихователем Кондаковою А.О. провели бесіду «Яку воду ми п’ємо».Під час бесіди учні ознайомилися зі станом питної води на Україні та зокрема на Кіровоградщині. Було встановлено, що стан води є критичним, особливо для Кіровоградщини, адже всі міндобрива які використовується на полях нікуди не зникають, а йдуть у воду,яку ми з вами п’ємо. До уваги було представлено методи очистки води в промислових та домашніх умовах. Такі як: зовнішній вигляд , забір води, відстоювання, кип’ятіння, обробка сорбентами, заморожування.
Згадано і про біологічне, і  хімічне значення води для людини, адже усі процеси, які відбуваються у організмі, а це процеси травлення та засвоєння їжі, проходять у водному середовищі.  Щоб організм нормально функціонував, йому потрібно щоденно підтримувати водний баланс. Добова потреба у воді дорослої людини коливається у межах від 2,5 до 4 літрів.
Тобто вода це невід’ємна складова життя, будь-якого організму. Тому слід цінувати її, адже прісної води лише 3% від всієї води на Землі.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.