3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Чорнобиль – це пам'ять, це наш нестерпний біль

Автор: melnyk від Сьогодні, 08:38, переглядів: 3

0

24.04.24 під час проведення виховної години, учні 9 класу (м.Олександрія) пригадали трагічні події весни 1986 року, вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Чорнобиль…Минуло 38 років. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це пам'ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і техногенних катастроф, що сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує силу волі та віри, відвагу людини, здатність до самопожертви заради життя. Це був смертельний бій, з якого хлопці вийшли переможцями. 28 чоловік двох пожежних караулів затулили собою не тільки станцію, Україну, а й Європу. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною - життям людей. Тож не треба повторювати помилок. Давайте берегти навколишній світ!

 

 

 


Категорія: Новини

 

"УКРАЇНСЬКІ ЕКОМРІЇ"

Автор: melnyk від Учора, 10:54, переглядів: 11

0

22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Це день - нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

Учні 10-Б класу (м.Олександрія) постійно дбають про збереження навколишнього середовища: збирають макулатуру, пластикові пляшки, батарейки для подальшої переробки. А сьогодні, у День Землі, було проведено українознавчу гру «Українські екомрії», у ході якої, ще раз переконалися, що дбайливе ставлення до природи, навколишнього середовища – важливий крок у збереженні планети.


Категорія: Новини

 

"Чорнобиль не має минулого"

Автор: melnyk від Учора, 10:31, переглядів: 12

0

   Дата 26 квітня 1986 року вже 38 років ятрить пам'ять людства. Аварія на Чорнобильській АЕС показала, наскільки небезпечною може бути сила атома, коли вона вийшла з-під контролю. Щорічно ми згадуємо скільки лиха принесла вона в економіку країни, у родини українців, як вплинула техногенна катастрофа на природу та здоров’я людей.

  Черговим нагадуванням про аварію на Чорнобильській АЕС стала інтелектуально-пізнавальна година – застереження «Чорнобиль не має минулого»,  яку для учнів 10 - А класу підготувала О. Сторчова, бібліотекар ліцею (м. Олександрія). Десятикласники відповідали на запитання вікторини, переглянули відео: про маловідомі факти       Чорнобильської трагедії; про знахідки на території міста Прип’ять, які дивують туристів; про тварин, які живуть нині у зоні відчуження. 

  Презентація з фотознімками стала доречною та ефективною ілюстрацією до цього заходу. Оскільки там розмістилася інформація про життя станції та мешканців Прип’яті до трагедії та після неї, про жахливі наслідки аварії, про вшанування людей, які загинули, долаючи полум’я під час пожежі на ЧАЕС. 

 Під час цієї години діти читали поезії Д. Павличка, Л. Костенко та М. Яновської, а також послухали пісню «Чорнобильський дзвін», присвячені катастрофі. Учні також вшанували пам’ять людей, які своїми героїчними діями врятували світ від ще більшої трагедії.


Категорія: Новини

 

Ліцеїсти створювали власний повітряний болід

Автор: melnyk від Учора, 10:10, переглядів: 11

0
22 квітня у Центральноукраїнському науковому ліцеї-інтернаті Олександрії з ентузіазмом відзначили День техніки та інженерії! Цього дня юні науковці та дослідники мали захопливе завдання: створити власний повітряний болід.
День розпочався з вивчення принципів аеродинаміки, конструкцій та матеріалів, що використовуються для створення болідів. Вони аналізували зразок за відео, вивчали різні складові та обирали найефективніші рішення для свого проєкту. Саме вивчення принципів аеродинаміки під час створення повітряного боліду допоможе учням зрозуміти, як працюють дрони. Дрони, як і повітряні боліди, повинні бути спроектовані таким чином, щоб вони могли ефективно пересуватися в повітрі.
Об’єднавшись у групи, учні втілювали свої задуми в життя. Кожен член команди мав можливість проявити свої знання, навички та креативність. Кульмінацією дня стало випробування болідів. З хвилюванням учні запускали свої творіння, спостерігаючи за їх рухом. Кожен болід мав свої особливості та переваги. Після випробувань ліцеїсти пояснювали за рахунок чого відбувається рух у створених виробах.
Дякуємо витхователю Олені Віталіївні Кудрявеньковій за свято творчості та командного духу! 

Категорія: Новини

 

Чорнобиль: причини катастрофи, наслідки і вплив на навколишнє середовище та здоров`я людей

Автор: melnyk від Учора, 09:09, переглядів: 9

0

     22 квітня 2024 р. учні 10-В класу (м. Олександрія) провели пізнавальну виховну годину, присвячену події, що назавжди залишила слід у світовій історії - Чорнобильській аварії на АЕС. 38 років тому відбулася техногенна ядерна катастрофа на атомній станції, що сколихнула всю світову спільноту. 26 квітня 1986 року стало відліком глибокого негативного впливу для українського народу та планети Земля. Трагедія нагадує нам про необхідність дотримуватися високих стандартів в ядерній енергетиці та в інших галузях, де безпека має першочергове значення.

Ліцеїсти відвідали віртуальний 3D музей, занурилася у події Чорнобиля, дізнались про причини катастрофи, наслідки та вплив на навколишнє середовище та здоров`я людей. Обговорили значення ядерної безпеки, розглянули заходи, що були вжиті після аварії для запобігання подібним інцидентам у майбутньому, ділились досвідом знайомих та близьких.      

Категорія: Новини

 

Дронар повинен не тільки вміло керувати дроном

Автор: melnyk від 23-04-2024, 08:34, переглядів: 17

0
Дронар повинен не тільки вміло керувати дроном. Орієнтування в просторі - одна із головних вимог даної спеціальності. І якщо в місті є безліч ознак, по яких можна зорієнтуватися хоча б для того, щоб повернутися на базу, то на відкритій місцевості - таких прив'язок може бути дуже обмаль. Тому, обов'язковою вимогою перед  кожним польотом є прокладання маршруту польоту.
День 5-й був присвячений саме орієнтуванню за топографічною картою. Учні закріплювали навички визначення абсолютних і відносних висот, відстаней. Вчилися визначати дирекційні кути та номери квадратів кілометрової сітки. Цьому навіть не завадили тривоги впродовж цих двох днів! Завдання виконувалися у сховищі, обговорювалися, уточнювалися, переміщалися! Наших дітей не зламати!Дякуємо вчителю географії Вікторії Степанівні Шапран за змістовний досвід!



Категорія: Новини

 

«Чорнобиль: біль та скорбота України»

Автор: melnyk від 22-04-2024, 13:27, переглядів: 6

0

26 квітня 1986 року - скорботна дата в історії нашого народу, спогади про яку ще довго будуть пронизувати наші серця гострим болем. Чорнобиль протягом 38 років і досі для нас є незагоєною раною. Хай залишиться у минулому та ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати життя на планеті Земля.

З метою вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, пам'яті жертв цієї катастрофи в 11-Б класі (м.Олександрія) проведена виховна година «Чорнобиль: біль та скорбота України». Разом із вихователем учні відвідали пам’ятний знак Жертвам чорнобильської катастрофи.

927 олександрійців постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, із них 653 – безпосередні ліквідатори, сотні вже померли... 

Категорія: Новини

 

Спробували свої сили у завданні на співвідношення складових частин дрону та їх назв англійською мовою

Автор: melnyk від 19-04-2024, 12:10, переглядів: 29

0
 Англійська мова відіграє важливу роль у вивченні оперування дронами, оскільки велика частина загальноприйнятого термінологічного словника в цій галузі є англомовною. Знання англійської мови допомагає операторам дронів правильно розуміти інструкції, взаємодіяти з іншими фахівцями в цій сфері, а також набувати нові технічні та професійні знання через англомовну літературу, курси та відкриті джерела.
  Свої перші кроки у цьому напрямку зробили і наші ліцеїсти 18 квітня. На великих перервах усі хто бажали змогли спробувати свої сили у завданні на співвідношення складових частин дрону та їх назв англійською мовою. Якщо не вистачало знань, допомагали логіка та, звичайно, здогадка.
 У командних змаганнях представники класів переглянули відеоінструкцію та спробували визначити функції складових частин дрону. Результати команд приємно порадували.
 Дякуємо вчителю англійської мови Анжеліці Миколаївні Груші за змістовний день!

                                                             

Категорія: Новини

 

«Безпілотники: від минулого до сьогодення»

Автор: melnyk від 18-04-2024, 14:13, переглядів: 20

0

Наше життя і його якість швидко змінюються завдяки стрімкому розвитку науки і високих технологій. Кожен день приносить якісь нововведення, що носять різний характер. Одне з них – це STEM.

Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює науки (Science), технології (Technology), інженерію (Engineering) та математику (Mathematics).

У рамках заходу «STEM-тиждень – 2024» команда учнів 11-Б класу (м.Олександрія) взяла активну участь в Дні історії дронів, а саме в презентації сторінки історичної газети «Безпілотники: від минулого до сьогодення», демонстрації та захисті макету БПЛА, який створили власноруч.

 

       

Категорія: Новини

 

"Чорнобиль – в серці назавжди"

Автор: melnyk від 18-04-2024, 13:41, переглядів: 19

0

Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини. 16 квітня 2024 року для учнів 8-го класу була проведена інформаційна година "Чорнобиль – в серці назавжди". Метою заходу було ознайомлення учнів з подіями чорнобильської катастрофи та її наслідками для всього людства. Ліцеїсти переглянули  документальний фільм "Правда про Чорнобиль" і дізналися нову інформацію про страшну трагедію 38-річної давнини, що сколихнула всю Європу.

Категорія: Новини

 

Відчуй себе сьогодні тим, ким хочеш стати завтра

Автор: melnyk від 18-04-2024, 13:33, переглядів: 18

0

18 квітня 2024 року в 11-А класі (м.Олександрія) відбулася агітаційна зустріч з випускницею ліцею 2023 року Пієвою Даяною. Першокурсниця представляла майбутнім випускникам "Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського". Ознайомила учнів із особливостями вступної кампанії у 2024 році, умовами вступу на навчанння для здобуття ступеня бакалавра за спеціальністю 053 "Психологія". Випускники були ознайомлені з майбутньою програмою підготовки за даною спеціальністю та з матеріально - технічною базою факультету. Також було обговорено можливі терміни подачі документів.   

Категорія: Новини

 

"Доторкнутись до краси природи можна тільки серцем"

Автор: melnyk від 18-04-2024, 13:13, переглядів: 20

0

Цього тижня в 10 - А класі (м.Олександрія) відбулася розмова в дружнім колі «Доторкнутись до краси природи можна тільки серцем». Серед чарівних сакур, що розквітли на центральній площі міста, учні прослухали корисну інформацію щодо екологічних проблем України та причини їх виникнення, обговорювали, яке важливе значення має для нас та для всього людства бережне ставлення до природи. Під час проведення вікторини ліцеїсти дізналися цікаві факти про нашу планету та Всесвітній День Землі, що відзначається 22 квітня.

Бережімо нашу природу, нашу Землю, збагачуймо її не тільки для себе, а й для наступних поколінь! 

Категорія: Новини

 

День презентації безпілотників

Автор: melnyk від 17-04-2024, 13:30, переглядів: 31

0
16 квітня в Центральноукраїнському науковому ліцеї-інтернаті ( м.Олександрія) в рамках "STEM-весна - 2024" заходів був проведений День історії дронів.
На перервах функціонувала майстерка, де всі бажаючі могли власноруч виготовити макет літального апарату за кресленнями Леонардо да Вінчі. Це дало можливість учням проявити креативність та майстерність.
Кульмінацією стала лінійка, на якій відбулася презентація історичної газети «Безпілотники: від минулого до сьогодення». 
Команди від кожного класу презентували свої сторінки газети, розповідаючи про різні періоди розвитку БПЛА. Демонстрували макети безпілотників різних історичних періодів, що створили самостійно. 
Презентації вразили всіх присутніх своєю креативінстю, цікавістю та інформативністю. Учні продемонстрували глибоке розуміння історії дронів та їх впливу на життя людей.
День історії дронів показав, що ліцеїсти цікавляться історією, наукою та технікою, вміють працювати в команді та презентувати свої дослідження. Українська молодь готова до нових викликів та готова зробити свій внесок у розвиток нашої країни.
Дякуємо вчителю історії  Віті Романівні Лановенко за цікавий та змістовний день!

Категорія: Новини

 

Ходжу та їжджу: правила дорожнього руху

Автор: melnyk від 17-04-2024, 13:15, переглядів: 39

0

15 квітня учні 10-В класу (м.Олександрія) під час виховної години пригадали правила дорожнього руху для тих, хто пересувається на велосипеді. Ліцеїстам було наголошено, що людина на велосипеді є учасником дорожнього руху, тому має знати і виконувати правила. Для безпечного та успішного пересування усім велосипедистам необхідно володіти теоретичним матеріалом та практичними навичками. Велосипед може також бути засобом відпочинку. Оскільки регулярні поїздки на велосипеді підвищують витривалість організму, покращують самопочуття, настрій, а також знижують стрес.          

Категорія: Новини

 

Учні 9-го класу створювали модель дрону

Автор: melnyk від 16-04-2024, 14:19, переглядів: 151

0

Всеукраїнський фестиваль «STEM весна - 2024» не залишив байдужими учнів 9- го класу (м.Олександрія). Доки одні учні готували презентацію газети, присвячену історії виникнення і застосування дронів у різних сферах життя людства, особливо важливо це сьогодні - при військовому стані, коли роль безпілотної зброї знаходиться на першому місці в обороні міст і сіл України, інші учні створювали моделі дронів. 

Використання дронів у мирних цілях значно полегшить життя в майбутньому, адже основним критерієм для впровадження БПЛА є економічна доцільність.

Категорія: Новини

 
Назад Вперед