3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Небо ясні зірки вкрили

Автор: dend від 25-12-2015, 15:02, переглядів: 1 511

0

 

Та прийдуть до тебе три празники в гості:

Що перший же празник – Святеє Різдво,

А другий же празник – Святого Василя,

А третій же празник – Святе Водохреще…

Небо ясні зірки вкрилиНовий рік. Різдво. Ці свята для всіх нас і кожного зокрема. Починались Різдвяні свята 7 січня святом Різдва Христового, а закінчувалися 19 січня на Водохреща. Вступаючи в Новий відлік часу, ми маємо освятитися найкращими почуттями, побажати одне одному щастя, здоров’я, мирного голубого неба над оселею, статків і злагоди в родині. Саме такими спонуками і була просякнута світська обрядовість зустрічі Нового року в Україні: горщиком куті на покуті, щедрим житнім засівом сусідської домівки, величальною щедрувальницькою піснею на честь господаря й господині та їх діточок.

Лише тоді, коли ми повернемося до своїх духовних джерел, яскравий світ новорічної ялинки стане справжнім святом в оселі, запам’ятається на все життя нам і нашим дітям. Від того, як ми шануватимемо своїх предків, свої кращі традиції, залежатиме наша духовність, наша цивілізованість і майбутнє нашої родини, рідної України.

Небо ясні зірки вкрилиЩороку долучаємося до животворних джерел народних звичаїв і обрядів.

23 грудня 2015 року учнями 5-9 класів, 24, 25 грудня учнями 10-11 класів для гостей, вчителів, батьків, учасників АТО проведено театралізоване дійство «Небо ясні зірки вкрили».

Глядачі мали змогу побувати на Андріївських вечорницях, Святій вечері, переглянути вертеп, отримати насолоду від виконання різдвяних пісень та хореографічних постановок, похизуватися Маланкою та Василем на Щедрий вечір та почути віршувальників з найкращими побажаннями.

Перший заступник голови Кіровоградської ОДА С.П. Коваленко побажав усім присутнім міцного здоров’я, благополуччя, мирного неба над головою та вручив учням солодкі подарунки від Кіровоградської ОДА.

Небо ясні зірки вкрилиДиректор облкомплексу, народний артист України, професор А.Є.Коротков подякував учням за прекрасне дійство та побажав успіхів у навчанні у новому році.

Категорія: Гості гімназії / Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.