Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » » Новорічне театралізоване дійство «Небо ясні зірки вкрили» (ФОТОЗВІТ)

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Новорічне театралізоване дійство «Небо ясні зірки вкрили» (ФОТОЗВІТ)

Автор: Французан від 30-12-2014, 17:43, переглядів: 2 174

0 Новорічне театралізоване дійство «Небо ясні зірки вкрили» (ФОТОЗВІТ)

25-26 грудня в Кіровоградському облкомплексі відбулося театралізоване дійство «Небо ясні з-ірки вкрили».

Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідутьзимові свята.

Дуже тісно вони пов'язана із звичаями, що являють собою закони, якими українці керувались щоденно.

Найважливіше в різдвяних – це настрій. У вступній частині свята його створювали учні 10-А класу хореографічними композиціями «Зимові забави» та «Метелиця».

Серед зимових свят поетичністю й неповторністю виділяється день Андрія. Свято в народі ще називають Калита. Молодіжні зібрання були наповнені веселощами, розвагами і подекуди називалися великими вечорницями.

На Андрія дівчата 11-В класу ворожили на долю, потім влаштували вечорниці, на які прийшли хлопці, влаштувавши різноманітні розваги, з яких найпоширенішою була «калита».

До Різдва готувалися учні 10-Б, 11-Г класів. Вони намагалися відтворити всі обряди, пов’язані із Святою вечерею: упорядковували господарство, готували дванадцять обов’язкових страв, зустрічали усіх членів родини, поминали померлих. Господар статечно ставив на покутя різдвяного «дідуха», примовляючи до «родини» та усіх присутніх в залі: «Віншую Вас зі щастям, здоровям, з цим Новорічне театралізоване дійство «Небо ясні зірки вкрили» (ФОТОЗВІТ)Святим вечором, що ви у щасті й здоровї ці свята провели та других діждались від ста літ до ста літ, поки нам Господь назначить вік!». Потім із господинею, як годиться, з гостинцями зустрічали колядників (учнів 10-В класу), бо цей одвічний мотив родинного благополуччя тісно пов'язаний з обрядом колядування.

«Гості» колядували на господаря, господиню, їхніх діточок, щиро вітали всіх із «Пресвятим празником Коляди! З ясним, красним сонцем!» та бажали щастя, радості, добра, веселенького Різдва!

Прийшли щедрувати до нашої хати гурти учнів 10-Г , 11-Б, 11-А класів. Вони вітали зі святами, бажали усіляких гараздів та розіграли жартівливі сценки з «козою» та Меланкою.

Тож вивчайте звичаї, традиції, вірування свого народу, втілюйте їх в своє життя, бо вони – прекрасні. І тоді стануть невмирущими, бо ми зможемо їх передати наступним поколінням. Не забувайте, що все це – духовна скарбниця нашого народу, а отже – і наша.

Фотозвіт 5-9 кл.

Фотозвіт 10-11 кл.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.