Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування: “Подвиг героїв Крут: подвиг через століття”

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування: “Подвиг героїв Крут: подвиг через століття”

Автор: dend від 29-01-2021, 18:37, переглядів: 454

0

Своє право бути вільною, незалежною державою українці відстоювали впродовж багатьох століть. 29 січня 1918 року, у нерівний бій з чотиритисячним підрозділом російської Червоної гвардії вступив нечисленний загін із юних оборонців української державності. Ці події назавжди вкарбувалися в пам’ять поколінь українців як Бій під Крутами. Саме тим героїчним подіям і була присвячена година спілкування «Подвиг героїв Крут: подвиг через століття», яка відбулася в 11-В класі 25.01.2021 року.

Під час заходу учні класу згадали події, коли курсанти, студенти та гімназисти виконали наказ командування і зупинили стрімкий наступ ворога, що дало змогу нашій делегації укласти Берестейський мирний договір, який пізніше врятував молоду українську державність. Утім, під час бою близько 30 хлопців потрапили в полон до більшовиків і були жорстоко і холоднокровно страчені. Вшановуючи пам’ять захисників Української Народної Республіки, що власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.

Ліцеїсти поринули у непросту історію власного народу і зазначили, що крутянці – відважні патріоти, завдяки яким таки постала наша незалежність.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.