Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційна година на тему: «Дядя Гриша з Кріпостного»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година на тему: «Дядя Гриша з Кріпостного»

Автор: dend від 29-01-2020, 10:21, переглядів: 640

0

25 січня в 11-В класі була проведена інформаційна година на тему: «Дядя Гриша з Кріпостного». Тороп А. і Шкода В. ознайомили учнів класу з біографією нашого земляка.

Григорій Олександрович Куроп'ятников — Герой Радянського Союзу. Народився 24 січня 1921 року в місті Єлисаветграді (нині Кропивницький). Служив у  Прикордонних військах НКВС СРСР з 1939 року. Закінчив школу озброєння в Севастополі, після чого направлений на катер «СКА-125» 4-го Чорноморського загону прикордонних суден Українського прикордонного округу.

25 березня 1943 Григорій Куроп'ятников, відбиваючи кулеметним вогнем атаку ворожих літаків в районі села Дивноморське (нині адміністрації міста Геленджик Краснодарського краю), запобіг загибелі катера. У цьому бою був тяжко поранений в груди і в голову, втратив ліву руку.

Після виходу з госпіталю в кінці 1943 року призначений комендантом берегової бази на флоті. У травні 1944 старшина I статті Г. А. Куроп'ятников демобілізований по інвалідності. Жив у місті Кіровограді. Працював диспетчером. Помер 25 лютого 1982 року. Похований у Кіровограді у Пантеоні Вічної Слави.

Ім'ям Григорія Куроп'ятникова названо вулицю в Кропивницькому. Постановою Ради Міністрів СРСР від 24 жовтня 1983 року ім'я Григорія Куропятнікова присвоєно прикордонному сторожовому корабелю Західного прикордонного округу.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.