Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційно-тематична година: «Українці-музиканти, які прославились у світі», присвячена Міжнародному Дню музики.

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційно-тематична година: «Українці-музиканти, які прославились у світі», присвячена Міжнародному Дню музики.

Автор: dend від 4-10-2019, 16:13, переглядів: 800

0

1 жовтня в 11-В класі була проведена інформаційно-тематична година: «Українці-музиканти, які прославились у  світі», присвячена Міжнародному  Дню музики.

З інформації Малохатко Ярослави, учні більше дізнались про популярні українські гурти та видатних виконавців, відомих у світі.

Квітка Цісик – американська співачка українського походження. Її голосом захоплювався весь американський шоу-бізнес. Із нею працювали Майкл Джексон, Вітні Г'юстон та інші світові зірки. 10 років Квітка Цісик була голосом автомобільної компанії Ford. Крім того, озвучувала реклами інших великих корпорацій Америки.

Та в Україні її почули здебільшого після смерті. Дві україномовні платівки, які вона випустила за свій кошт,  популярні й досі.

Обидві платівки у 1990 році були номіновані на премію «Греммі» в категорії «сучасний фольк». До України вони потрапляли здебільшого контрабандою, люди перезаписували пісні і передавали один одному. «Ще ніхто і ніде так не заспівав пісні мого друга Володимира Івасюка, як це зробила Квітка», – так скаже потім Назарій Яремчук.

Василь Попадюк – український скрипаль, якого називають «українським Паганіні», піаніст, засновник гурту «PapaDuke», з яким їздить світом, граючи музику у стилях world music, latino, gypsy, джаз. Уміє грати на 15 музичних інструментах, а кожен з музикантів гурту теж грає на кількох музичних інструментах. Концерти віртуоза збирають численну аудиторію 150—200 разів на рік. Часто виступає в Україні. З 1997 року живе і працює у м. Торонто (Канада). 2003 року взяв участь у телевізійному шоу «Велика музична канадська мрія», де змагався з 15 тисячами інших скрипалів. У фіналі виконував гуцульську фантазію і посів друге місце. 

Творчість українського гурту ONUKA грунтується на змішуванні народних інструментів та електронної обробки. Незвичайним звучанням колектив підкорив не тільки співвітчизників, а й Європу: кліп на пісню «Vidlik», присвячений аварії на Чорнобильській АЕС, увійшов до шорт-лист кінофестивалю фешн-роликів в Берліні. Ідейним натхненником, автором більшості текстів і музики, способу подачі групи ONUKA на сцені є Наталія Олександрівна Жижченко, відома в творчих колах як Ната Жижченко.

Учні прослухали твори «Ой, верше, мій верше» у виконанні Квітки Цісик, «Чардаш» Монті у віртуозному виконанні Василя Попадюка та переглянули авангардний кліп на пісню «Vidlik» гурту ONUKA.

Наприкінці заходу учні проявили бажання заспівати кілька пісень. Вибір впав на затишні, душевні пісні української групи Океан Ельзи: «Осінь», «Така, як ти».

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.