Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційно-тематична година з циклу “Видатні особистості- земляки. Л. Забіляста»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційно-тематична година з циклу “Видатні особистості- земляки. Л. Забіляста»

Автор: dend від 1-10-2018, 17:15, переглядів: 736

0

29 вересня в 10-В класі була проведена інформаційно- тематична година з циклу “Видатні особистості- земляки. Л. Забіляста».  Гирич О. та Силенко І. розповіли про співачку з села Олено-Косогорівка Кіровоградської області Лідію Леонідівну  Забілясту, її  життєвим та творчим шляхом. Лідія Леонідівна від 1979 –солістка Національної опери України ім. Т. Шевченка. Водночас, з 2007 року митець працює викладачем  Національної музичної академії України (Київ). У театрі співачка зайнята в 10 операх. З української класики це: «Запорожець за Дунаєм», «Тарас Бульба», в російському репертуарі — «Пікова дама», «Євгеній Онєгін», «Князь Ігор», в зарубіжних операх виступає у виставах «Мадам Батерфляй», «Богема», «Турандот» тощо. Ії давня мрія — заспівати «Тоску» Дж. Пуччині.

На свій ювілей співачка репрезентувала  книгу «Лідія Забіляста. Голос, як струни душі», яка виходить у серії «Діалоги з майстрами». Протягом заходу учні були активними, ставили свої запитання, вислювали свою думку, і зрозуміли, що : «Життя коротке, а мистецтво– вічне!»

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.