Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Зустріч з старшим інспектором Кіровоградського відділу поліції головного управління національної поліції в області Рибальченко Ю.В.

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Зустріч з старшим інспектором Кіровоградського відділу поліції головного управління національної поліції в області Рибальченко Ю.В.

Автор: Французан від 28-01-2016, 16:05, переглядів: 1 349

0 Зустріч з старшим інспектором Кіровоградського відділу поліції головного управління національної поліції в області Рибальченко Ю.В.

26 січня у 10-Г класі Кіровоградського обласного комплексу відбулась зустріч з старшим інспектором Кіровоградського відділу поліції головного управління національної поліції в області Рибальченко Ю.В. та практичним психологом комплексу Якимчук Г.В. Мова йшла про насильство в сімї. Раніше вважали, що не треба виносити за межі дому проблеми насильства. Сьогодні це актуальна тема. Юлія Вікторівна розповіла про домашнє насильство, яке буває фізичним, психологічним, сексуальним та економічним.

Особливо зацікавили учнів прояви психологічного насильства, до якого належать: словесні образи; приниження; безпідставна критика; залякування; погрози; ізоляція; прийняття одним членом родини рішень, які не обговорюються; навіювання почуття провини, невпевненості; заборона бачитися чи спілкуватися з рідними людьми. Учні задавали питання, активно реагували на розповіді.

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської ОДА випустив брошури, де є найважливіша інформація про прояви насильства, як діяти та протистояти домашньому насильству, куди звертатись по допомогу.

Повідомляємо, які організації допоможуть вирішити проблему насильства:

-Правоохоронні органи (поліція) – можна звернутись за телефоном 102 або з особистою заявою до райвідділу поліції.

-Медичні установи – якщо ви зазнали фізичного чи сексуального насильства, треба одразу звернутись до медичної установи за місцем проживання та зафіксувати фізичні ушкодження.

-Управління соціального захисту населення – можна подати заяву про здійснення насильства для надання допомоги потерпілій людині.

-Центри соціальних служб для сімї, дітей та молоді – тут ви можете отримати необхідні юридичні, психологічні, соціальні послуги та консультації.

-Служба у справах дітей – якщо діти є свідками чи жертвами насильства, служба захистить права дитини.

-Центр соціально-психологічної допомоги та Центр матері та дитини – надають кваліфіковану юридичну, психологічну допомогу потерпілим від насильства та особам, які вчинили насильство за особистим зверненням чи за направленням поліції.

-Громадські та релігійні організації також надають юридичні та психологічні консультації потерпілим від насильства.

Телефони гарячої лінії з попередження домашнього насильства:

0-800-500-335; 0-800-500-336; (094) 9389087; (0522) 27-70-87.

Практичний психолог Якимчук Г.В.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.