Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » У 8 класі відбулася година спілкування «Іван Карпенко-Карий – корифей українського театру»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

У 8 класі відбулася година спілкування «Іван Карпенко-Карий – корифей українського театру»

Автор: Joker_13 від 18-09-2014, 15:12, переглядів: 1 463

0
У 8 класі відбулася година спілкування «Іван Карпенко-Карий – корифей українського театру»18 вересня у 8 класі відбулася година спілкування «Іван Карпенко-Карий – корифей українського театру». Учні дізналися, що ще в юнацькому віці Іван Карпович Тобілевич був одним з найактивніших учасників драматичного гуртка у Бобринці на Єлисаветградщині. Він грав різні ролі у п'єсах Котляревського, Квітки-Основ'яненка, Кухаренка, Гоголя, Островського. У театральному гуртку Тобілевич був і керівником, і режисером, і актором, беручи участь у створенні вистав за п'єсами Островського, Гоголя, Грибоєдова. Гімназисти зрозуміли, що твори Карпенка-Карого були спробами на фольклорному матеріалі, присвяченому давньому минулому, вийти до філософських узагальнень про долю України й подати їх у цікавій сценічній формі. 
 Наприкінці заходу восьмикласники зазначили, що драматургія І.Карпенка-Карого своєрідно підсумувала результати майже столітнього розвитку української драматургії, піднявши її на новий рівень. Вражаючи тематичним і жанровим багатством, вона у своїй цілісності є різноманітною картиною життя України протягом століть.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.