Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування «Битва за Київ» у 11-В класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування «Битва за Київ» у 11-В класі

Автор: Французан від 22-11-2013, 09:44, переглядів: 2 461

0

Година спілкування «Битва за Київ» у 11-В класіУ 11-В класі була проведена година спілкування «Битва за Київ», присвячена 70-річчю визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. З інформацією виступив учень класу Гаєвський Віталій. З його розповіді учні дізналися про драматичні сторінки історії битви за Дніпро та Київ.

Наприкінці вересня 1943р. війська Воронезького фронту (перейменований в кінці жовтня в 1-й Український фронт ) захопили плацдарми на правому березі Дніпра на північ і південь від Києва і двічі намагалися звільнити місто . Основний удар наносився з Букринського плацдарму , допоміжний з Лютізького плацдарму.

1 листопада розпочався наступ з Букринського плацдарму , основною метою якого було скувати сили противника. Вранці, 3 листопада головне угруповання фронту завдало нищівного удару: після 40 - хвилинної артпідготовки радянські війська безперешкодно просунулися на 1-2 км . До кінця дня війська 38- ї армії спільно з 5-м гвардійським танковим корпусом і з'єднаннями 60- ї армії просунулися на 5-12 км . Тут необхідно зазначити , що 60 -а армія наступала з двох сусідніх плацдармів у сіл Казаровичі і Глібівка та біля села Ясногородка та прикривала з півночі і північного заходу правий , відкритий фланг 38- ї армії.

Втрати нашої армії склали, за офіціальними даними, 500000 тис. а за неофіційними даними–1млн. чоловік.

До ранку 6 листопада, Київ був звільнений.

Учні переглянули та обговорили документальний фільм «Битва за Киев».


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.