Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування, присвячена 165 річчю від дня народження М.Р.Завадського у 11-В класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування, присвячена 165 річчю від дня народження М.Р.Завадського у 11-В класі

Автор: Французан від 7-11-2013, 16:39, переглядів: 2 098

0

Година спілкування, присвячена 165 річчю від дня народження М.Р.Завадського у 11-В класіУ 11-В класі була проведена година спілкування, присвячена 165 річчю від дня народження М.Р. Завадського, громадського діяча, фундатора Єлисаветградського земського реального училища. Учні мали змогу ознайомитись з життєвим та творчим шляхом справжнього патріота та громадянина, людини з великої літери.

Народився він 20 вересня (за старим стилем) 1848 року, навчався в Новоросійському університеті. Серед його вчителів був і славнозвісний професор-славіст Віктор Іванович Григорович.

Після закінчення історико-філологічного факультету Новоросійського університету в Одесі Завадський у 1871 році прибув на посаду вчителя Єлисавеградського земського реального училища. 12 років, проведених ним у Єлисаветграді (з них 8 на посаді директора училища), - це напружена подвижницька праця на освітянській ниві.

«Він був добрим організатором, вмів слухати інших, вмів працювати до самозабуття, цінував особистість, цінував самостійну думку…», - таким його згадує Євген Чикаленко, таким його запам`ятали і Олександр Тарковський, і Іван Карпенко – Карий».

Головною справою життя М.Р.Завадського вважається видання і редагування ним журналу «Педагогический вестник». Багато думок, висловлених Завадським у журналі ніскільки не застаріло. Заслуга Завадського полягає ще й у тому, що він запрошував до роботи високопрофесійних, інтелігентних педагогів: П. Крестоносцева, В.Близніна, М.Блуменфельда, В. Ястребова та ін.

Викликає глибоку повагу позиція Завадського відносно ролі і значення української мови у школі. На той час така позиція директора Завадського коштувала йому роботи.

 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.