Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Психологія » Тренінг на тему: «Обирай здоровий спосіб життя»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тренінг на тему: «Обирай здоровий спосіб життя»

Автор: yulua від 22-02-2018, 12:19, переглядів: 961

0
На минулому тижні практичний психолог провела з учнями 10-х класів тренінг на тему: «Обирай здоровий спосіб життя» Мета тренінгу: надати учасникам інформацію про здоров’я, здоровий спосіб життя та фактори, що впливають на формування здоров’я; створити комфортну атмосферу; розглянути негативний вплив на стан здоров’я куріння, алкоголізму та наркоманії; актуалізувати відчуття важливості здоров’я, розуміння складності його досягнення та збереження.

Перед учнями стояли завдання: за допомогою вправ  допомогти учням зробити вибір на користь здорового способу життя. Цікаво пройшла вікторина, де учні продемонстрували свої знання про шкідливі звички та їх негативний вплив на організм людини. За допомогою вправи було продемонстровано, як легко можна втратити здоров’я, а відновити його буває дуже складно, а іноді й неможливо. Цікаво пройшов аукціон, коли учні могли вибрати найважливіше для себе.

 Найбільше сподобалась учням рольова гра, коли вони показували нараду на фірмі, що виробляє цигарки, або алкоголь між керівником та підлеглими, які здійснюють рекламу тютюновим чи алкогольним виробам. Потім – реалізація в маси. Учні роблять висновок, що тютюнові , алкогольні, наркотичні вироби приносять одним людям прибутки, а інші позбуваються свого здоров’я.

В результаті ми підвели підсумки, що в основі здорового способу життя лежать такі принципи: раціональне харчування; оптимальний руховий режим;

загартування організму; особиста гігієна; відсутність шкідливих звичок; позитивні емоції; інтелектуальний розвиток; моральний і духовний розвиток; формування розвиток вольових якостей.

                                                                                         Практичний психолог: Якимчук Г.В.

Категорія: Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.