Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Презентація проєкту «Видатні постаті Єлисаветградщини – Кіровоградщини: Густав та Генріх Нейгаузи, Євдокія Колесник, Федір Шепель»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Презентація проєкту «Видатні постаті Єлисаветградщини – Кіровоградщини: Густав та Генріх Нейгаузи, Євдокія Колесник, Федір Шепель»

Автор: dend від 7-05-2022, 08:13, переглядів: 226

0

5 травня в 11-В відбулася презентація проєкту «Видатні постаті Єлисаветградщини – Кіровоградщини: Густав та Генріх Нейгаузи, Євдокія Колесник, Федір Шепель».

Мета: виховання свідомого громадянина, патріота шляхом залучення до вивчення історії та культури рідного краю. В підготовці проєкту взяли участь вихователь Подгорна Н. А. та учні класу Василенко А., Ротань К., Яременко В.

На мапі України є міста, котрим випала честь бути колисками майбутніх талановитих та геніальних людей. Зазвичай, це – міста й містечка української провінції. Єлисаветград – колиска Генріха Нейгауза, батько якого Густав Нейгауз разом з дружиною у 1899 році відкрили власну музичну школу, яка працювала протягом 32 років і була однією з найкращих у місті Єлисаветграді. Керував навчальним процесом Густав Нейгауз, випускник Кьольнської консерваторії, який переїхав з Німеччини до нашого міста у 1872 році. В школі Нейгаузів навчались майбутні музиканти Генріх Нейгауз, Ярослав Івашкевич, Кароль Шимановський, Юлій Мейтус.

Видатну співачку, Народну артистку УРСР, лауреатку Шевченківської премії, професорку кафедри сольного співу Національної музичної академії України, нашу землячку з Олександрійського району  Євдокію Колесник у цьому проєкті представила учениця А. Василенко. У репертуарі співачки оперні партії зарубіжних і українських композиторів. У березні 2009 року Є. Колесник визнана переможницею Національного рейтингу успішних жінок «Королева успіху». Учні прослухали фрагменти музичних творів у виконанні Генріха Нейгауза та Є. Колесник.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.