3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Музика вільних»

Автор: dend від 12-05-2021, 14:18, переглядів: 356

0

5 травня учні 10-В класу провели захід, присвячений Міжнародному дню танцю та джазу. Мета: ознайомлення учнів з походженням, різновидами та легендарними виконавцями афроамериканської музики.

Презентація відбувалася під супровід творів найвідоміших джазових виконавців. Савченко Сергій роз’яснював учням класу, у чому, на його думку, полягає різниця між видами джазу.

Джаз – вид музики, що виник на межі ХІХ—ХХ століття на території США серед темношкірого населення. Характерними рисами музичної мови джазу спочатку стали імпровізація, поліритмія, заснована на синкопованих ритмах, і унікальний комплекс прийомів виконання ритмічної фактури — свінг.

«Трубача Луї Армстронга шанують за його живий стиль, винахідливість, віртуозність, музичну виразність і динамічне видовище. Він відомий своїм скрипучим голосом і кар'єрою, тривалістю більш ніж п’ять десятиліть».

Ще один всесвітньо відомий виконавець джазу - Дюк Еллінгтон, піаніст і композитор, керівник джазового оркестру протягом майже 50-ти років. Еллінгтон використовував свій колектив як музичну лабораторію для своїх експериментів, у яких він демонстрував таланти учасників колективу. Світове визнання отримала джазова композиція «Caravan».

Майлз Дейвіс - один із найвпливовіших музикантів 20-го століття. Разом із своїми музичними колективами, був центральною фігурою джазової музики з середини 40-х років, у тому числі бі-бопу, кул-джазу, хард-бопу, модального джазу і джаз-ф'южну. Дейвіса вважають одним з найбільш інноваційних і шанованих виконавців в історії джазової музики.

Наостанок, вихователь Подгорна Н.А. запропонувала прослухати класичну музику у виконанні французького джазового піаніста Жака Лусьє.

Савченко С.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.