Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година пам’яті «Тут кров людська пролита»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година пам’яті «Тут кров людська пролита»

Автор: dend від 25-01-2018, 08:55, переглядів: 1 139

0

23 січня у 10-Б класі було проведено годину пам’яті на тему «Тут кров людська пролита». Учнів ознайомили з великою трагедією всього єврейського народу у Бабиному яру, а також продемонстрували кінохроніку 1841-1843рр.

Бабин Яр – урочище на північно-західній околиці Києва. Під час Великої Вітчизняної війни німецькі війська, що зайняли Київ 19 вересня 1941 року, використовували Бабин Яр як місце масових розстрілів. Перший розстріл відбувся 27 вересня 1941 року – розстріляно 752 пацієнти психіатричної лікарні ім. Івана Павлова, яка знаходилася безпосередньо біля яру.

За два дні – 29 і 30 вересня 1941р. – розстріляно понад 30 тисяч мирних жителів Києва, переважно євреїв. Тоді ж, починаючи з 28 вересня 1941р., розстріляли майже три тисячі військовополонених і цивільних осіб єврейської національності.

Пройдуть роки, але ніколи не забудуться криваві злочини нацистського “нового порядку,” страхіття гітлерівських концтаборів, масових розстрілів, душогубок, убивств.

Для багатьох народів незалежна Україна стала батьківщиною. Мир і злагода – е головне, що нам потрібно сьогодні. Пам’ятаючи про трагедію минулої війни, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.

Великий боже, ми з твоєї згоди

Проходимо дорогу в Бабин Яр,

Де смертю ти поєднуєш народи,

Щоб зберегти життя й свободи дар...

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.