3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Пам'ять війни – пам'ятьсерця»

Автор: Joker_13 від 10-05-2017, 11:23, переглядів: 942

0

6 травня у 9 класі була проведена бесіда «Пам'ять війни  –  пам'ятьсерця»  

Минули десятиліття від того часу, як стихли бої Другоїсвітової війни на нашій землі. Це була найстрашніша, найкривавіша війнастоліття. Скільки людей загинуло на фронтах, мабуть, ніколи не підрахувати...

Війна... Скільки вона наробила горя, скільки життів забрала в небуття, скільки страждань змусила винести? Але наші люди, наші ветерани, колишні воїни - все подолали, все стерпіли. Що їм довелосяперенести? І холод, і голод, і злидні, і страх. Вони мужньо пройшли цей етап вісторії, ніколи не опускаючи очей, ніколи не падали духом. Але ця війна залишаєвеликий слід в історії нашої країни, в пам’яті кожної людини.

В кожній сім’ї пам’ять про цю війнубуде жити завжди, адже в кожній з них, чи то прадід, чи то прабабуся, брали уній участь. Скільки разів доводилося  слухати розповіді про страшні події. Особливе місце в пам’яті займає розповідь про Сталінградську битву, Курську дугу, бої під Кривим Рогом. На війні багатьох було поранено і на все життя вних лишилося тавро від Другої світової війни.

Ми не повинні забувати Другої світової війни, щоб не допустити іншої. І пам’ятати тих, кого вже немає. Тому учні вшанували пам'ять померлим, переглянули та згадали основні події 1941-1945 років, які привели до Великої перемоги над загарбниками. Сформували ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави, що виявляється в таких якостях, як патріотизм, національна свідомість, самосвідомість, правосвідомість, політична культура, гордість за приналежність до українського народу. Учні звертаються до всіх із закликом:«Давайте згадувати про ветеранів не тільки дев’ятого травня»! Низький уклін їм усім за мужність і велике спасибі.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.