Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Проект "Мандруємо Україною" в 10-В класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Проект "Мандруємо Україною" в 10-В класі

Автор: dend від 12-04-2017, 10:39, переглядів: 893

0

10 квітня у 10-В класі був представлений проект "Мандруємо Україною", де учні мали змогу зробити віртуальну подорож по Вінницькій та Закарпатській області.

Відвідувачів Вінниці приваблює архітектура кінця ХІХ-початку ХХ століть. Гімназисти дізналися, що чимало вишуканих будинків у той час з'явилося завдяки міському архітектору Григорію Артинову. Саме він для мешканців міста став символом вінницького Срібного Відродження, адже житлові та сакральні споруди, готелі, ресторани і навіть будівля міської думи були створені самим Артиновим або за його безпосередньої участі.

В Немирові учням сподобався палац княгині Марії Щербатової, який створив архітектор Іржі Стібрал.

Палац в Старій Прилуці - найпривабливіша панська резиденція на Вінниччині. Його часто називають копією Маріїнського палацу в Києві і приписують його авторство знаменитому італійцю Бартоломео Растреллі. Однак, цей шикарний необароковий палац спроектував польський архітектор Кароль Маєвський.

Закарпатська ж область славиться своєю заповідною природою, самобутньою культурою багатонаціонального населення, зеленим туризмом, а також історико-архітектурними пам'ятниками: замками і дерев'яними готикою. До речі, такої кількості і різноманітності дерев'яних храмів, як у Закарпатті, немає в жодній області України.

Учні здійснили віртуальну прогулянку тихим і чарівним Ужгородом, побачили Ужгородський замок, доторкнулись до нашого минулого, побачивши Горянську ротонду Святої Анни ХІІ ст., прогулялись відомим кам`яним пішохідним мостом.

Не змогли учні оминути і давню військову фортецю в місті Мукачево – Замок Паланок. Це один із найчастіше відвідуваних туристами об'єктів. Замок «Паланок» добре видно здалеку - підґрунтям йому служить пагорб, а точніше - згаслий вулкан, що досягає у висоту близько 68 метрів. Цей пагорб називають Замковою горою.

Зачаровані красою Мукачева гімназисти відвідали Мукачівську ратушу та костел Святого Мартіна, який був побудований в 1904 році та названий на честь одного з найшанованіших святих і покровителя Мукачева - св. Мартіна. До речі, зображення цього святого є на гербі міста.

Проект підготували Приймак Лілія та Петрова Ольга

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.