Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Зустріч учнів 10-Б, 10-В класів з ліквідатором аварії на ЧАЕС

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Зустріч учнів 10-Б, 10-В класів з ліквідатором аварії на ЧАЕС

Автор: dend від 18-12-2015, 09:35, переглядів: 1 154

0

Зустріч учнів 10-Б, 10-В класів з ліквідатором аварії на ЧАЕС26 квітня 1986 відбулася одна з найбільших надзвичайних ситуацій на атомних електростанціях – аварія на Чорнобильській АЕС (ЧАЕС). 10 листопада 2006 Указом Президента України № 945/200614 була заснована пам’ятна дата — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня.

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в Кіровоградському облкомплексі відбулася зустріч учнів 10-Б та 10-В класів з ліквідатором катастрофи на Чорнобильській АЕС Ігорем Мандрикою.

Зустріч учнів 10-Б, 10-В класів з ліквідатором аварії на ЧАЕСВ ході зустрічі Ігор Володимирович наголосив на особистому внеску кожного учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС в організацію та проведення заходів по локалізації пожежі під час аварії на 4 енергоблоці на ЧАЕС та забезпеченню протипожежної безпеки, евакуації населення із зони відчуження, розвідувально-дозиметричному обстеженню території у зоні відчуження, дезактивації будинків та забруднених територій. Акцентував увагу, що ціною власного життя та здоров’я ліквідаторів було зупинено аварію світового масштабу і тому сьогодні завданням влади, є забезпечення необхідної соціальної підтримки даної категорії кіровоградців.

Свою розповідь гість супроводжував демонстрацією унікальних архівних відеозаписів, наголошуючи про необхідність пам’ятати про подвиг тих, хто серед нас та кого вже немає серед живих.

Зустріч учнів 10-Б, 10-В класів з ліквідатором аварії на ЧАЕСПісля надзвичайно пізнавальної розповіді, діти привітали Ігоря Мандрику та мали можливість поспілкуватися і приміряти унікальний захисний військовий одяг ліквідатора.

 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.