3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування у 11-В класі

Автор: Французан від 13-11-2015, 14:17, переглядів: 1 083

0 Година спілкування у 11-В класі

У 11-В класі проведено годину спілкування до Дня української писемності та мови. Свято було започатковано Указом президента України від 6 листопада 1997-го.

Вважається, що прабатьком української писемної мови був Нестор-літописець. На початку ХІІ ст. літописець поставив перед собою завдання: об’єднати всі попередні літописи, відредагувати їх та доповнити новими матеріалами, описати всі ті події, очевидцем яких він був сам. Найвизначнішою працею Нестора-літописця є «Повість временних літ» — літописне зведення, складене у Києві на початку XII століття. Це перша у Київській Русі пам’ятка, в якій історія держави показана на широкому тлі світових подій з кінця XI століття до 1113 року.

Наша літописна традиція зазнала занепаду після монголо-татарської навали, але, навіть, в умовах втрати Київською Руссю державності вона не зникає і у XV-XVI ст. відновлюється на новому соціальному тлі.

Тривалий час вважається,що книговидавнича справа зародилася у нас у другій половині XVI cт., початок якій покладено 1574 року, коли першодрукар Іван Федоров, переїхавши до Львова, видав «Апостол» та «Буквар» - найстаріші у східних слов’ян друковані підручники.

В кінці заходу учні класу Недяк В., Ільченко В., Пасіка Л., Шамшур А., Міщенко В., Хонька Ю. прочитали улюблену поезію І. Франка, В. Симоненка, М. Вінграновського, М. Рильського, П. Тичини, Л. Костенко. Вихователь Подгорна Н. А. прочитала вірші земляків Н. Купчинської, О. Журливої, В. Гончаренка.

Лозін В., Костенко К, Соловей В.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.