Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична лінійка «Петро Конашевич-Сагайдачний - непереможний гетьман козацької України»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична лінійка «Петро Конашевич-Сагайдачний - непереможний гетьман козацької України»

Автор: dend від 22-11-2014, 08:17, переглядів: 1 400

0

Тематична лінійка «Петро Конашевич-Сагайдачний - непереможний гетьман козацької України»Цього року в Україні відзначають 400-річчя від дня народження Петра Конашевича-Сагайдачного. Саме його видатній постаті й була присвячена тематична лінійка «Петро Конашевич-Сагайдачний - непереможний гетьман козацької України », яку провели учні 11-В класу.

Під час лінійки учні проаналізували внесок Сагайдачного в розбудову української держави, розкрили історичну панораму однієї з найгероїчніших і найдраматичніших сторінок світової історії – Запорозької Січі, козацького війська, які творили державу.

Одинадцятикласники наголосили на тому, що Петро Конашевич-Сагайдачий – є найвідомішим і найславетнішим гетьманом Війська Запорозького до часів Богдана Хмельницького. Гетьманування Петра Сагайдачного (з незначними перервами з 1616 по 1622 рр.) стало цілою епохою в історії українського козацтва. Маючи знамениту Острозьку Академію за плечима, П.Сагайдачний зробив величезний внесок в зміцнення позицій козацтва в Україні, а головне – в перетворення Війська Запорозького на виразника устремлінь українського народу та на потужну військову силу, з якою мусили рахуватися усі сусіди.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.