Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична лінійка до Дня української писемності та мови

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична лінійка до Дня української писемності та мови

Автор: Французан від 7-11-2014, 14:30, переглядів: 2 530

0 Тематична лінійка до Дня української писемності та мови

9 листопада, День української писемності та мови, - свято, яке було встановлене указом президентаУкраїни в 1997 році на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янськоїписемностіКирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора Літописця і починається писемна українська мова.

Мова - найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її.

4 листопада учнями 11-А класу було проведено відкриту тематичну лінійку, присвячену цьому важливому святу. Метою заходу було поглибити знання учнів відомостями про виникнення писемності, про історію та розвиток рідної мови; показати її красу і багатство, розкрити її необхідність у житті людини; виховувати любов і повагу до рідного слова.

Тематична лінійка до Дня української писемності та мовиГімназисти мали змогу переглянути український народний танець «Ішло дівча лучками» у виконанні учнів 11-А класу, послухати декламування поезії відомих українських поетів, дізнатися більше про створення та історію перших видів писемності, згадати сумнозвісні трагічні сторінки нашої мови, а також разом заспівати пісню «Мова єднання».

Тож результатом заходу стало усвідомлення учнями того, що українська мова ввібрала в себе все найкраще, найніжніше, найвеличніше, наймудріше, найблагородніше, найпоетичніше і найболючіше, а наше завдання – оберігати її як зіницю ока і передати наступному поколінню, як найбільший скарб.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.