Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Нове поповнення гімназійної родини

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Нове поповнення гімназійної родини

Автор: Французан від 5-09-2014, 16:39, переглядів: 1 602

0 Нове поповнення гімназійної родини

Добігає кінця перший тиждень навчання…Наче вчора ще було літо, а вже сьогодні ми поринули у Країну Знань.

Як почувають себе у стінах любої гімназії наші новачки? Чи стане вона для них такої ж рідною родиною?

Зараз у новостворених класах відбувається зближення, формуються нові колективи. Дехто з дітей ще сумує за своєю домівкою, бо ще не доводилось покидати рідну оселю надовго. Дехто, навпаки, з перших днів проявляє активність, демонструючи вміння співати, танцювати, наполегливо працює над собою. Це переважно про учнів новостворених 10-х класів.

У старшокласників відбувається перехід до юнацького віку, коли вони усвідомлюють свою професійну спрямованість, переконання, життєві цінності. Кожний з них уже сформувався як особистість у своїх школах, де вони були лідерами в своїх класах. А наша гімназія створила всі умови для подальшого всебічного розвитку особистості та здобування нових знань, що допоможуть обрати майбутню професію.

В перші дні тижня в 10-х класах практичним психологом було проведено тренінги знайомства з метою допомогти зблизитися й стати одним цілим колективом, покращити адаптацію кожної особистості до навчання в умовах комплексу.

Учні з захопленням розповідали про свої уподобання, бажання, життєві ідеали. Кожний з них виявився небайдужим до рідного краю, свого оточення, своєї родини, до нових однокласників. Всі висловили думку, побажання стати справжнім дружнім колективом.

Важливу увагу слід звернути й на наших найменших гімназистів – п’ятикласників. 5 клас – це період переходу від дитячого до підліткового віку. Нагадаємо особливості психічного розвитку дитини цього періоду: відбуваються зміни у психіці дитини; перебудовуються сформовані раніше поняття; на перше місце виступає спілкування, що не завжди позитивно впливає на навчальну діяльність; інтерес до навчання проявляється тоді, коли дитина усвідомлює необхідність у знаннях. Тому у дітей можуть бути різні труднощі. Слід врахувати ще й адаптацію до навчання в нових умовах, коли дитина не лише змінила одну-єдину вчительку на багатьох нових педагогів, але й саме місце навчання.

У період адаптації батькам і педагогам дуже важливо допомогти дітям навчитися самостійно здобувати знання, користуватися додатковою літературою, довідниками, словниками, навчальними програмами на комп’ютерних сайтах та відеокасетах. А найголовніше ­– це свідоме ставлення учнів до сприйняття особливостей навчання у стінах нашої улюбленої гімназії.

Бажаємо успіхів вам, новачки!

Практичний психолог Якимчук Г.В.

Категорія: Ліцейне життя / Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.