Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Конференція «Україну треба любити до глибини власної кишені…»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Конференція «Україну треба любити до глибини власної кишені…»

Автор: Французан від 14-05-2013, 14:54, переглядів: 3 798

0
Конференція «Україну треба любити до глибини власної кишені…»    

У 10-Б класі відбулася конференція «Україну треба любити не тільки до глибини душі, а й до глибини власної кишені…». Ця конференція стала логічним продовженням  конференції «Милосердя чи справедливість?» і була присвячена українському меценатству. Готуючись до конференції, гімназисти  провели велику пошукову роботу і зібрали змістовний матеріал про меценатство як суспільне явище та діяльність українських меценатів. Найбільш яскравими постатями, про діяльність яких надали інформацію учасники конференції, були князі Володимир Великий і Ярослав Мудрий, гетьмани Петро Сагайдачний, Іван Мазепа, Данило Апостол, Іван Виговський, Кирило Розумовський,  митрополит  Петро Могила.

З великою зацікавленістю учасники конференції розповіли про педагога Сергія Грушевського і його сина Михайла, першого всеукраїнського Президента.

Розповіли гімназисти і про меценатів Єлисаветграда полковника  Михайла Красноглазова, благодійника і мецената полковника Григорія Трамбицького, Савелія Кириловича Остроухова, добротворців Петра та Миколу Макеєва, Миколу Федоровича Федоровського, Роберта Ельворті, Олександра Пашутіна, який увійшов в історію Кіровограда, як найвидатніший градоначальник, меценат і благодійник.  Знайомство з меценатами Єлисаветграда десятикласники планують продовжити.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.