Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Цього року громадськість відзначає 150 річницю від дня народження Бориса Дмитровича Грінченка

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Цього року громадськість відзначає 150 річницю від дня народження Бориса Дмитровича Грінченка

Автор: Joker_13 від 8-05-2013, 15:10, переглядів: 2 653

0
Цього року громадськість відзначає 150 річницю від дня народження Бориса Дмитровича Грінченка    

Цього року громадськість відзначає 150 річницю від дня народження Бориса Дмитровича Грінченка – людини, яка наприкінці ХІХ ст. увійшла в бурхливий потік літературного, наукового та громадського життя України як письменник, перекладач, фольклорист і етнограф, мовознавець-лексикограф, критик і публіцист, організатора періодичних і науково-популярних видань, педагог-новатор. З цієї нагоди 23 квітня учні 6 класу провели тематичну лінійку «Борис Грінченко – український письменник, педагог, громадський діяч». Шестикласники розповіли, наскільки всесторонньо обдарованим був Борис Дмитрович. Особливу увагу учні приділили «Словарю української мови», який був створений і відредагований Грінченком на початку минулого століття. Словник цей складався 46 років (1861 – 1907) і мав великий вплив на установлення літературної мови й правопису. Під час лінійки гімназисти мали змогу переглянути світлини, відеоматеріали та презентацію, присвячені цій видатній постаті.

Для Б.Д.Грінченка українська література була не стільки «мистецтвом слова», як зразу всім: і політичною трибуною, і публіцистикою, і філософією; бувала і гірким плачем, і влучним жартом. Школярі переконалися в цьому, коли прослухали вірш «Троянда» у виконанні Семко Олесі та Левченко Яни та байку «Левиця та свиня», продекламовану Бебих Анастасією. Бурхливими оплесками глядачі відзначили інсценізацію оповідання Б.Д. Грінченка «Кавуни».

Присутні на лінійці переконалися, що життя митця, уся його творчість і різнопланова діяльність були освячені любов`ю до рідного краю і є прикладом невтомного служіння своєму народові.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.