Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Гімназійне життя м.Олександрія » Захід про Чорнобильську трагедію для учнів 8 класу

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Захід про Чорнобильську трагедію для учнів 8 класу

Автор: anna_garifylina від 1-05-2019, 21:58, переглядів: 1 074

0 26 квітня 1986 року сталася радіаційна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції. Ця трагедія назавжди закарбувалася в історію нашої держави. Інтерес до теми Чорнобильської аварії не пропадає і сьогодні. Було вже знято багато фільмів, написано багато книг. З метою більш детального ознайомлення з трагічними подіями, учні 8 класу відвідали тематичний захід у районній бібліотеці, де переглянули відеозаписи, складали фотоколажі про власне бачення використання чорнобильської території.

Дітям було запропоновано переглянути мультимедійну презентацію «Історія ліквідації. Фоторепортаж від 26 квітня» по світлинам кореспондента  Ігора  Костіна, який  першим опинився в епіцентрі аварії 26 квітня 1986 року. Він був єдиним фоторепортером, який підібрався впритул до зруйнованого реактору. Фотознімки, які йому вдалося зробити, увійшли в офіційний звіт урядової комісії. Завдяки цьому присутні могли побачити наслідки трагедії одразу після вибуху та багато років потому.

Також учні подивились інсценівку "Чорнобиль-трава" за мотивами вірша В. Буріма та короткометражний фільм-постсимфонію "Арка", що повністю знятий у Чорнобильській зоні і зібрав нагороди по всьому світу.

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.