Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Гімназійне життя м.Олександрія » Український рушник – символ праці і краси української нації

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Український рушник – символ праці і краси української нації

Автор: anna_garifylina від 21-03-2016, 14:28, переглядів: 1 879

0 Український рушник – символ праці і краси української нації З давніх часів добрих гостей зустрічають в Україні хлібом-сіллю, які подають на рушниках, оздоблених чудовою вишивкою.

Рушник на стіні – це давній наш звичай. Не було в Україні хати, яку не прикрашали б рушником. У народі казали: «Хата без рушників, що родина без дітей».

Минулого тижня про вишитий рушник як один із старовинних оберегів дому, родини, народу говорили у виховній групі учні 5 та 6 класів разом із своїм вихователем Аленьковою Г.М. під час проведення виховної години «Український рушник – символ праці і краси української нації»

Від сивої давнини і до сьогодні, у радощах і у бідах рушник – невід’ємна частина нашого побуту. Кожен експонат – це не просто річ. Це тепло чиїхось рук, чиясь життєва доля, це основа, з якої бере початок наша духовність.

Гімназисти підготували повідомлення про те, що символізує кожен елемент візерунка на вишитому рушнику, про застосування рушника в українському побуті, обрядах від рідних своїх мам, бабусь, прабабусь та створили свої власні рушники, хоч і паперові.

Завершився захід піснею «І в вас, і в нас хай буде гаразд»

Фотозвіт

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.