Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Психологія » Профорієнтаційна робота в 9-10-х класах

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Профорієнтаційна робота в 9-10-х класах

Автор: yulua від 12-04-2017, 14:10, переглядів: 1 411

0
Профорієнтаційна робота має велике значення для самовизначення старшокласників. Особливо для учнів 9-10-х класів. Перед ними стоїть важливе завдання, яку професію обрати в майбутньому та які предмети шкільного компоненту найбільш необхідні для ЗНО. Практичний психолог провела діагностику з учнями 9-10-х класів за методиками Анкета інтересів та Диференційно-діагностичний питальник інтересів Е.Климова. Учні показали своє зацікавлення типами професій та визначили пріоритетні шкільні предмети на даному етапі.

Наступний крок - тренінг з профорієнтації на тему: «Самостійний вибір майбутньої професії», мета якого підвищити соціально-професійну та комунікативну компетентність, усвідомити власні професійні потреби, інтереси й цінності та перешкоди на шляху професійного розвитку.

Тренінг сприяє розвитку мотивації досягнення успіху та усвідомленню власних індивідуальних особливостей, що перешкоджають конструктивному подоланню кризової ситуації. Розглянули найбільш типові помилки при виборі професій та намітили план для подальшої роботи з профорієнтаціїї, враховуючи побажання та запитання старшокласників.

                                                                                                        Практичний психолог Якимчук Г.В.

Категорія: Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.